ts-kagia

Jerry Ubink houdt het voor gezien bij Kagia

Kagia (west 1)
Rurh gold artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-kagiaAfgelopen zaterdag ging Kagia voor de tweede keer op rij onderuit. Vorige week werd thuis verloren van Oegstgeest en daarmee kwam er een einde aan een lange ongeslagen status op het eigen complex. Op bezoek bij SEV ging het andermaal mis. Kagia kwam nog met 0-2 voor, maar in een ommezwaai waren de bordjes verhangen. At the end of the day was het 5-3 voor de Leidschendammers. Ander nieuws was dat trainer Jerry Ubink bezig is aan zijn laatste dertien duels in Lisserbroek.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner

De trainer licht toe: ,,Ik heb het bestuur vorige week vrijdag aangegeven dat ik niet meer in aanmerking wil komen voor contractverlenging. Daarna, om precies te zijn zaterdag, heb ik de spelersgroep ingeseind. Mijn sportieve uitdaging moet in overeenstemming zijn met wat een club biedt en ik denk dat dit teveel uit elkaar ligt. Niets mis met Kagia en ik heb hier graag gewerkt en dat zal ik zeker blijven doen na de winterstop. Daarna is het tijd voor nieuw bloed voor de club en ik ga ondertussen om me heen kijken. Een club dichter bij huis zou prettig zijn. In elk geval een club waar ik een sportieve uitdaging kan vinden. Ik wil niet gefrustreerd raken en daarom is het na dit seizoen mooi geweest. Dat neemt niet weg dat we nog steeds op een plek staan met perspectieven en het streven blijft om er alles uit te halen met een zo hoog mogelijke klassering.”

 

Ubink was eerder werkzaam bij Quick Boys. Hij was daar (hoofd)jeugdtrainer en later senioren/assistent-trainer. Vorig seizoen degradeerde Kagia uit de tweede klasse, hoewel de kansloos gewaande ploeg toch nog de nacompetitie haalde en bijna de dans ontsprong van een terugval naar de derde klasse. Dit ondanks een dramatische start van de competitie. Kagia is nu derde en die plek geeft straks eventueel recht om andermaal nacompetitie te spelen, dan weer met als doel om terug te keren in de tweede klasse. Ubink was de opvolger van Ramon Hageraats.

Van Marwijk artikelbanner
If Not Now