Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Kagia begint met een doelpuntloos gelijkspel

Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie Park

ts-kagia(Zaterdag,2C)- Voor Kagia begon het seizoen afgelopen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen DWO.  De rentree in de derde klasse werd niet opgeluisterd met een overwinning. Na negentig minuten stond nog steeds een teleurstellende 0-0 op het scorebord.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Kagia trainer Jerry Ubink gaf enkele dagen geleden via deze website aan dat hij veel belang hecht aan een goede start van de competitie.  Tegen DWO ging men in Lisserbroek dus voor niets minder dan de volle drie punten. Zo beaamde ook eerstejaars senior Max van der Schinkel. ,, Van tevoren wilden we sowieso heel graag gelijk drie punten pakken.’’

 

Het lukte Kagia echter niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De thuisploeg probeerde met verzorgd voetbal het spel te maken. DWO daarentegen hanteerde vooral de lange bal. Van der Schinkel, die als linksbuiten aan de wedstrijd begon, kon niet de stempel op de wedstrijd drukken die hij wilde. ,, Ik kreeg voorin niet heel erg veel ballen. We hadden geen duidelijke overhand en we kwamen ook niet echt tot grote kansen. Uiteindelijk is 0-0 dus wel een terechte uitslag denk ik. Eigenlijk  telde gisteren maar één ding, namelijk de drie punten. Dat is helaas niet gelukt, maar achteraf konden we wel leven met een gelijkspel, vanwege het spelbeeld.’’

 

Kagia pasfoto M-vd Schinkel 2012 25Ondanks het teleurstellende gelijkspel heeft Van der Schinkel (foto) alle vertrouwen in het team en de rest van het seizoen. ,, Het is goed dat het team bij elkaar is gebleven en dat er geen belangrijke spelers verloren zijn gegaan. Het team van vandaag was hetzelfde als vorig jaar, alleen Jesper (Imanse) en ik komen dan uit de A. Ik denk dat we een goede selectie hebben. Zelf hoop ik op een periode en daar gaan we dit jaar ook voor spelen. Misschien zelfs promoveren.’’ Ubink durfde zich eerder nog niet vast te pinnen aan een positie.

 

De trainer vulde zaterdagavond nog aan: ,,Ik lees her en der dat wij worden gezien als een voorname kandidaat voor de titel. Daar distantieer ik mij van. Neem bijvoorbeeld Oegstgeest en Roodenburg. Die moesten de tweede klasse verlaten en hebben toch echt geen slechte groep. Maar je komt niet zomaar weer even terug binnen een jaar. Zie vorig seizoen. Natuurlijk willen wij een prijs, maar dat willen zoveel teams. We hebben tegen DWO kunnen zien hoe lastig het is om in de kleine ruimtes te moeten spelen. Zij speelden 4-4-2 en met hun lange bal en speelwijze hadden we het gewoonweg lastig. Het is jammer dat een inzet van Rutger Goudriaan op de lat terechtkwam. Dat had een beter lot verdiend.”

 

Het bevalt Van der Schinkel tot nu toe prima in de senioren, al geeft hij zelf aan zijn draai nog een beetje te moeten vinden. ,, Ik zou graag wat meer aan de bal willen komen dan tegen DWO. Het is nog even inkomen, vooral ook omdat linksbuiten niet echt mijn favoriete positie is.’’ Hopelijk voor Van der Schinkel en voor Kagia is dat volgende week al het geval. Dat zou betekenen dat Kagia vaak voorin te vinden is. In Benthuizen tegen BSC’68 gaat Kagia dan op zoek naar de eerste goal en de eerste overwinning van het seizoen. 

 

Opstelling Kagia: Van der Niet, Timmermans, Thissen, Van der Lans, Sluymer, Heuseveldt, Clemens, Nijenhuis, Goudriaan, Van der Kamp, Van der Schinkel.

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner