donderdag, april 18, 2024
HomeTweede klasseKagiaNiels Ganzevles (Kagia): ,,Zolang de kans bestaat, moeten we ervoor blijven gaan’’

-

ts-kagia(Zaterdag, 2C) – Het jaar 2013 blijkt Kagia tot dusver niet goed gezind. De hekkensluiter verloor afgelopen zaterdag voor de vijfde keer op rij en wacht daardoor nog altijd op het eerste punt na de winterstop. Nummer vijf SC Monster bleek aan de Kikkerbeetstraat met 2-4 sterk voor de thuisploeg. Enig lichtpuntje voor de Lisserbroekers waren de twee doelpunten,  want in de voorgaande twee wedstrijden – tegen DSO (10-0, red.) en Naaldwijk (2-0, red.) – werd niet gescoord.

Kagia pasfoto N Ganzevlees 2012 8Beide doelpunten van Kagia vielen pas in de tweede helft van de voet van aanvaller Rutger Goudriaan (1-3 en 2-4, red.). Niels Ganzevles, die op de bank begon vanwege een lichte griep en na rust inviel, was opgelucht. ,,Ja, we scoren heel erg moeilijk en dan is het wel lekker als je na twee wedstrijden zonder doelpunten weer eens scoort als ploeg’’, aldus Ganzevles. ,,Maar het feit blijft dat we moeite hebben met scoren. Voor rust hadden we een aantal goede kansen, onder andere op de openingstreffer via Rutger (Goudriaan, red.). Een wereldkans was dat, maar uit de tegenstoot maken zij de 0-1. Dat is het verschil tussen ons en een groot aantal clubs uit deze klasse. Natuurlijk zijn wij nieuwelingen, maar ik merk wel dat er een niveauverschil is.’’

Bij rust stonden de gastheren al met 0-3 achter. Tussendoor was Kagia nog wel dichtbij de 1-2 geweest via een schot van Kevin Robelus. Maar de 0-3 vlak voor rust besliste misschien wel de wedstrijd. Na een paar wisselingen in de tweede helft ging het een stuk beter. Toch kwamen Jerry Ubink en zijn mannen niet meer in de buurt van de ploeg uit het Westland.

Ondanks de nederlaag blijft de achterstand op nummer twaalf Gouda vijf punten. De kans bestaat dus nog wel om via de nacompetitie degradatie te ontlopen. ,,Dat zal wel heel lastig worden’’, weet Ganzevles. ,,Maar zolang de kans bestaat, moeten we ervoor blijven gaan. De hoop is er nog steeds bij de ploeg en als wij goed blijven trainen dan kunnen we het best nog wel goedmaken. Het kwartje moet de goede kant opvallen. Toch kan je niet meer doen dan je best.’’

Vorig seizoen beleefden de Kagianen nog een groot succes door in de tweede seizoenshelft zowat alle punten te pakken en via de nacompetitie te promoveren. En dat terwijl tijdens de winterstop nog gevreesd werd voor degradatie naar de vierde klasse. Kan zo’n reeks opnieuw neergezet worden? Ganzevles: ,,Nee, dat gaat niet gebeuren. We spelen nu wel een klasse hoger en de clubs zijn een stuk sterker. We kunnen niet van elke tegenstander winnen. Tegen DSO weet je al bijna dat je op voorhand kansloos bent. Dus we moeten de punten pakken tegen laaggeklasseerde ploegen, zoals Lyra komende zaterdag. In de eerste seizoenshelft pakten we een punt tegen ze. Dus wie weet wat er mogelijk is.’’

Ganzevles had zelf last van een griepje afgelopen week. ,,Daardoor begon ik op de bank, omdat ik niet had getraind. Maar inmiddels gaat het alweer beter. Dus tegen Lyra ben ik weer fit.’’

Trainer Jerry Ubink constateerde dat de nederlaag af te wenden was geweest. ,,Het verhaal is simpel en al herhaaldelijk afgestoken. Wij krijgen de kansen, de tegenstander maakt de doelpunten. Het verschil tussen het wedstrijd-en scoreverloop was weer eens anders. Serieus waar; ik heb elf doelrijpe kansen gezien voor Kagia. Een keer wordt de bal van de lijn gehaald en er rolde een bal tegen de binnenkant van de paal. Bij een ander valt ie dan binnen, bij ons tot nu toe vaak net niet. Als ons rendement omhoog gaat, kan het nog lukken. Daar blijven we in geloven, ook al loopt de klok door richting twaalf uur.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Sluymer, Van der Lans, Scholte, Tulen, Van der Zwet, Clemens, Robelus, Nijenhuis, Timmermans, R. Goudriaan.