Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Rutger Goudriaan: ,,Complex fraaier dan hun spel”

Mooi artikelbanner
ALV artikelbanner

ts-kagia(Zaterdag, 3A)- Kagia heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. In Benthuizen kreeg de ploeg van Jerry Ubink BSC’68 er met 2-3 onder. De Lisserbroekers hebben nu opgeteld vier punten na een eerder doelpuntloos gelijkspel bij herintreding in de derde klasse. Goudhaantje Rutger Goudriaan was weer eens nadrukkelijk aanwezig bij alle Kagiaanse treffers.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

Trainer Ubink liet de drie punten gretig bijschrijven, maar was over de uitvoering nauwelijks tevreden. Ondanks een snelle goal van Goudriaan met het hoofd, op aangeven van Ramon Sluymer, speelde Kagia onrustig en kon de wedstrijd het predicaat ‘rommelig’ mee krijgen. ,,Ondanks onze aardige opening gingen we heel snel mee in hun spel. Ons positiespel was niet okay en dat bleef eigenlijk tot de pauze het geval. We hadden wel op 0-2 moeten komen via het duo Max van der Schinkel en Jelle Clemens, maar zij speelden het niet goed uit.”

 

Ubink trachtte in de rust de gemaakte afspraken nog eens aan te halen, maar veel effect sorteerde dat niet. Sterker nog, de thuisploeg kwam op gelijke hoogte nadat doelman Sander van der Niet de bal niet kon plukken bij een inzet van grote afstand. Kagia toonde echter veerkracht en via de ondertussen vanuit de spits naar de rechterflank verhuisde aanvaller Goudriaan kon Jeffey Nijenhuis de 1-2 afdrukken. Later ontsnapte Goudriaan opnieuw en dit keer bood hij de kans aan de ingevallen Niels Ganzevles. In de blessuretijd werd het nog 2-3, maar daarna gingen de handtekeningen onder de uitslag.

 

Vanaf de bank was er niet bepaald genoten en Ubink was de mening toegedaan dat Kagia dit keer meer zijn eigen tegenstander was geweest. ,,Een aantal jongens steken nog niet in grootse vorm en we zijn nog aan het zoeken. Dat is op zich te begrijpen, want we zijn net begonnen. Met vier uit twee hebben we in elk geval een aardige start.”

 

Kagia pasfoto R Goudhaan 2012 16Hoofdrolspeler Goudriaan was minder mild dan zijn trainer. ,,Het spel was dit keer om te janken. De tegenstander was heel matig, maar wij gingen daar net zo makkelijk in mee. Ik denk dat we nog moeten wennen aan de derde klasse. Van ons wordt nu meer verwacht dat we het spel maken en dat is anders dan vorig seizoen. We hebben daar op zich ook zeker de spelers voor en ik denk ook dat het een kwestie van tijd is voordat het gaat lopen. Het is aangenaam dat we nu geen punten hebben gemorst. Dit Kagia is beter dan BSC en dan moet je ook de drie punten in de tas stoppen. Kagia is sterker dan vorig jaar, daar geloof ik in elk geval zeker in.”

 

Goudriaan staat al langere tijd aan de rechterflank, maar dit keer startte hij in de spits. ,,Op zich maakt het mij niet heel veel uit. Het ging nu wel aardig in de spits, maar op rechts lukte het me later in de wedstrijd ook om gevaar te stichten. Hoewel ik wel de 2-4 had moeten maken, maar gelukkig was de winst toch al binnen. Dit is een wedstrijd geweest om snel te vergeten. Het complex van BSC’68 is in elk geval fraaier dan hun spel. Het is een lange bal en dat is het. Hopelijk hebben we geleerd dat het anders moet de volgende keer tegen dit kaliber tegenstander.”

REM artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner