Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De Klerk (Lugdunum): ,,De echte wil ontbrak”

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- Lugdunum en Zwammerdam hielden elkaar met 2-2 in balans, waardoor de kikkers ongeslagen bleven en een vijfde plek in nemen. Op zich niet verkeerd, maar trainer Hennie de Klerk was niet tevreden over de thuiswedstrijd van j.l. zaterdag. ,,Nee, dat klopt. Noch over het resultaat, noch over ons spel.”

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis

Lugdunum 2013 2014 17De Klerk wilde starten met Nick Laterveer, maar niet ver voor de tweestrijd moest hij afhaken omdat hij niet geheel fit was. Murat Bayrak kreeg uiteindelijk een basisplaats bij de thuisploeg. ,,Ik had niet verwacht dat zij met de punt naar voren zouden spelen. Daar hadden wij moeite mee, onze organisatie stond niet goed. Het was ronduit chaotisch, we waren aan het zoeken.”

 

Zwammerdam profiteerde van de onrust bij de groenwitten. Bij de openingstreffer was er een misverstand tussen Abdel Bouchnafa en Peter du Prie. Er moest wat gebeuren bij de gastheer. De Klerk besloot Bayrak te slachtofferen en Sergio Vrede, die de linksbuiten van de Zwammerdammers aanvankelijk aan banden moest leggen, door te schuiven naar het middenveld. Dat pakte beter uit. ,,Daarvoor vonden zij elkaar makkelijker en voorzag ik grote problemen wanneer ik niet zou ingrijpen.” De omzetting leverde de 1-1 op. Vrede stuurde Swendy Tokaay weg, die  door het wegvallen van Laterveer toch in de basis startte. Hij vond het hoofd van Sipan Khalid, die een doelpunt toevoegde aan zijn totaal.

 

De tweede helft was van Lugdunum-zijde ook matig te noemen. De Klerk: ,,Op de en of andere manier miste ik de echte wil om te winnen. Dat was anders dan in de weken daarvoor.” Het was dan ook niet geheel verwonderlijk dat de gasten andermaal op voorsprong kwamen. ,,Een doelpunt vanuit de omschakeling. We hadden zes of zeven spelers voor de bal en na een onderschepping van hen lag die bal in ons netje.”

 

Lugdunum moest gaan forceren en met Luther Tould bracht De Klerk een extra aanvaller. Dat leverde wederom resultaat op. De inmiddels toch ingevallen Laterveer vond de voormalige speler van onder meer AFC’34 en De Zilvermeeuwen en opnieuw was er balans aan de Oegstgeesterweg. ,,In de slotfase hadden we de pot nog kunnen winnen. Sipan kreeg bijvoorbeeld nog een prima kans, maar hij was in die situatie te onrustig. En onrustig is ook een prima aanduiding voor ons spel dit keer.”

 

Opstelling Lugdunum: Labrie, Bouchnafa, Brandt, Vrede, Du Prie, Poulina, Bayrak, Van der Reijden, Tokaay, Khalid, Roeleveld.

REM artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten