Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Bilal Karasahin: ,,Lugdunum maakt nog teveel schoonheidsfoutjes”

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

derby days streek(Zaterdag, 3A)- Lugdunum was thuis te sterk voor Koudekerk (3-1). De kikkers hadden een groot deel van de wedstrijd in handen, maar het duurde lang voordat de mokerslag werd uitgedeeld. De Leidse ploeg ging op de ranglijst DWO voorbij en heeft ploegen als Roodenburg en Oegstgeest nog in zicht. Koudekerk glijdt steeds verder weg en wanneer er geen ommekeer komt in de resultaten komen de deuren van de vierde klasse nadrukkelijk dichterbij.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Marcel Valk, trainer van de gehavende verliezers, kon leven met de nederlaag. ,,We mochten al blij zijn dat we gespaard werden in de eerste helft. Onze doelman Michael Kneulman hield ons voor rust regelmatig op de been. Na onze aansluitingstreffer bij 2-0 had ik even hoop, maar die was snel vervlogen. Al met al hadden we ook geen recht op meer, eerlijk gezegd.” Collega Hennie de Klerk zag Bilal Karasahin, Nick van Bemmel en Ozan Demirbas scoren voor zijn ploeg, terwijl enkel Jeroen Koot daar iets tegenover kon stellen.

 

Valk vond Karasahin (29) een belangrijke pion bij de groenwitten, maar de aanvaller was meer dan bescheiden. ,,Het kan veel beter. Wel zit ik in de lift, want ik heb een lange tijd wedstrijden moeten spelen nadat ik een nachtdienst had gedraaid en dat is natuurlijk niet bepaald ideaal. De laatste tijd voel ik wel dat ik weer vooruit ga.”

 

Lugdunum-Koudekerk 02-02-2013 resultaatDe maker van een doelpunt, die overigens ook nog een assist in huis had voor de treffer van Ozan Demirbas, vond dat Lugdunum terecht won. ,,Wij hadden grotendeels de teugels in handen in de wedstrijd. Vooral op het middenveld wonnen we veel duels en heroverde vooral Nickie van Bemmel een hoop ballen. Enkel hadden we feitelijk voor rust al afstand moeten nemen, want bij 2-1 later in de wedstrijd moet je toch opeens weer op je tellen passen met wat countermogelijkheden van Koudekerk. Na de 3-1 was het over en uit.”

 

Koudekerk miste Oege Pennin, Mark van Leeuwen en Bas van Heerdt en dat drietal is vaak verantwoordelijk voor de productie. Koudekerk moest gezien de stand op de ranglijst en dit stevige manco dus eigenlijk sowieso wel in het stof bijten en dus wilde Karasahin de zege ook niet zien als een schier onmogelijke taak.

 

,,Maar bij ons is het toch vaak afwachten. Wanneer wij allemaal onze kop erbij hebben, zijn we tot veel in staat. Dat lukt op onverklaarbare wijze niet altijd en dat is dan weer terug te zien in de resultaten die niet overal zijn meegevallen tot nu toe. In elk linie maken we nog steeds teveel schoonheidsfoutjes en daar werken we druk aan.”

 

Lugdunum moest ook noodgedwongen de zaal in vanwege de vorst en sneeuw, maar daar ziet Karasahin wel de voordelen van in. ,,Wij hebben veel technische voetballers aan boord, die in de zaal wel wat kunnen. Dat zalen kan heel leerzaam zijn en zo blijf je in elk geval ook werken aan je conditie. Wel is het een grote overgang ten opzichte van ons hoofdveld. Dat is echt heel beroerd en dat komt ons spel niet ten goede. Op kunstgras kunnen we doorgaans ook veel beter uit de voeten. Daarom kijken we ook uit naar Floreant volgende week. We zijn allemaal heel erg gretig en zullen er alles aan doen om hen de eerste nederlaag toe te brengen. Als we allemaal bij de les zijn, hoeven we daar echt niet kansloos te zijn.”

 

Bij Lugdunum viel vaste waarde Nino Poulina pas na rust in op zijn centrale plek achterin. Peter du Prie nam aanvankelijk de honneurs waar in defensief opzicht, omdat Poulina niet tijdig in de kikkerpolder kon zijn. Du Prie komt overigens zelf terug van een blessure.

 

Opstelling Lugdunum: Bleijs, Vrede, Du Prie, Brandt, Halvemaan, Van Bemmel, Van Leeuen, Selier, Khalid, Demirbas, Karasahin.

Opstelling Koudekerk: Kneulman, S. van Leeuwen, Vergunst, Van Heijningen(R. Koot), D. van de Berg, Van de Hoorn, Borgers, R. van de Berg, Koot, A. Pennin(Linstra),Van Tol.

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten