Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Henk Brandt: ,,Lugdunum moet meedogenlozer worden”

Brasserie Park
Brasserie VIS artikelbanner

ts-lugdunum(Zaterdag, 3A)- Voor Lugdunum lijkt er dit seizoen weinig meer te halen. De ploeg van Hennie de Kerk bungelt ruim halverwege de competitie in het niemandsland tussen de bovenste en onderste plaatsen. Pijnlijk was de nederlaag zaterdag tegen laagvlieger BSC ’68. ,,Gezien de kansen is dit niet verdiend’’, baalde voorstopper Henk Brandt stevig na het 2-3 verlies.

 

Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis

,,We hadden bij winst een goede stap naar boven kunnen zetten’’, vervolgde Brandt, die aanvankelijk fris elan zag bij Lugdunum na de winterstop. De Leidenaars wonnen hun eerste twee wedstrijden, maar gingen zaterdag voor de tweede keer op rij onderuit. ,,Dit is echt een domper. We moeten er maar het beste van gaan maken. Stiekem hopen we nog op een periode. We spelen nog elf wedstrijden, daar zijn nog 33 punten te halen’’, troostte Brandt zich.

 

Brandt weet niet of hij van een teleurstellend jaar moet spreken. ,,Aan de ene kant natuurlijk wel. We horen met Lugdunum hoger te staan. Aan de andere kant hebben we op dit moment wel twee punten meer dan vorig seizoen. Zo slecht is het dus ook weer niet.”

 

Een ding is volgens Brandt zeker: de huidige zeven plaats doet geen recht aan de werkelijke krachtsverhoudingen van Lugdunum. ,,Qua voetbal horen wij in de top drie, we doen in ieder geval niet onder voor de nummer drie (Roodenburg, red.). Alleen hebben we in veel wedstrijden pech gehad, dat de balletjes er net niet in wilden. Dat heeft ons veel punten gekost.”

 

Toch ziet Brandt ook beperkingen. ,,Wij hebben individueel goede spelers. Sommige clubs hebben die niet, maar die vormen wel een echt team. Ik wil niet zeggen dat wij dat niet zijn, maar het kan wel beter.” Trainer De Klerk stelde onlangs dat zijn ploeg meedogenlozer moet worden. Brandt is het daar wel mee eens. ,,We willen teveel voetballend oplossen”, zegt hij. ,,Ook voor de goal moeten we meedogenlozer worden.”

 

In ieder geval bevalt het Brandt uitstekend in zijn eerste volledige seizoen bij de hoofdmacht, hoewel hij de voorbije drie jaren al regelmatig aan het grote werk mocht ruiken. ,,Ik heb het prima naar mijn zin, ken iedereen bij de club. Het is niet echt een grote stap geweest, omdat ik de afgelopen jaren al regelmatig mocht meedoen. Wel is het voetbal in de derde klasse veel fysieker dan bij de jeugd. Je staat toch tegen volwassenen.”

 

Terugblikkend op de wedstrijd tegen BSC ’68 had Brandt nog steeds een zure nasmaak. ,,Ik wil niet zeggen dat wij volledig gedomineerd hebben, maar wij verdienden wel te winnen. Vooral in de eerste helft hadden we heel veel kansen. We kwamen snel met 0-1 achter, maar Ozan Demirbas maakte met een mooi doelpunt de gelijkmaker. Dat was een beetje à la Pellè tegen Ajax.”

 

In de tweede helft nam BSC ’68 wederom een vroege voorsprong. Via een benutte strafschop van Ozan Demirbas kwam Lugdunum langszij. De Leidenaars konden vervolgens niet doordrukken. ,,Je merkte vervolgens dat BSC het gevoel kreeg dat er wat te halen viel. Met een vrije trap scoorde ze uiteindelijk 2-3. Enorm balen.”

 

Opstelling Lugdunum: Bleys, T. Demirbas, Brandt, Poulina, Du Prie, Halvemaan, Selier, Khalid, O. Demirbas, Vrede, Van Bemmel.

Seven gifts artikel
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten