Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Luther Tolud (Lugdunum): ,,Ze zeggen dat er nu al meer een team staat”

Brasserie VIS artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

ts-lugdunumEerder speelde hij voor AFC’34 en Zilvermeeuwen. Luther Tolud kwam naar Leiden om samen te gaan wonen met zijn vriendin en naar Lugdunum om daar zijn kunsten te vertonen. De derdeklasser zag veel basisspelers vertrekken, maar daar staat tegenover dat er jonge aanwas kwam en de voorbereiding verliep allerminst tegenvallend. Tolud lijkt nu al zijn draai gevonden te hebben en met de aanvaller sprak onze redactie om te informeren naar de mogelijkheden van de kikkers in 3A op zaterdag.

 

Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Zoals gezegd was de liefde oorzaak van zijn komst, hoewel via een vriend van routinier Sergio Vrede Lugdunum pas op zijn pad kwam. ,,Ik was het heen en weer rijden uit Zaandam zat. Ik heb een relatie van drie jaar en vorig jaar ben ik naar Leiden toe gaan verhuizen om samen te wonen. Graag wilde ik blijven voetballen en via via ben ik inderdaad hier terecht gekomen en dat voelt nu al goed. Mijn eerste indrukken waren dat het een gezellige club is en ik ben er inmiddels achter dat er ook best een leuk elftal staat.”

 

Dat laatste stond er het voorbije seizoen ook, maar Lugdunum kwam verre van wekelijks uit de verf. Het werd een tamelijk grijs seizoen en de ploeg kon niet mee met de top van het klassement. Tegen het einde van het seizoen kozen diverse spelers eieren voor hun geld en de ploeg aan de Oegstgeesterweg leek een serieus probleem te hebben. De schade lijkt echter, gezien de voorbereiding, mee te vallen. Sterker nog, vorige week werd er in de beker met 1-4 gewonnen van TAVV voor de beker. De tweedeklasser werd dus royaal aan de kant geschoven, Tolud trof twee keer doel. ,,In het begin van die wedstrijd had ik er ook geen goed gevoel bij. Zij hanteerden een hoog baltempo en wij hadden het moeilijk. Kennelijk hadden ze gesmeten met hun krachten, want het werd bij hen minder en minder. Wij gingen daarna lekker voetballen, hoewel ik zelf niet echt groots speelde. Maar goed, ik scoorde tweemaal en dat is altijd fijn voor en aanvaller. Ook tegen andere ploegen zoals FC Boshuizen en LSVV’70 deden we het niet verkeerd. Hoewel, de 5 goals die we incasseerden tegen laatstgenoemde ploeg (5-5 op het Batavorum-tornooi, red) was natuurlijk minder.”

 

De 24-jarige nieuweling vervolgt: ,,Ik heb Lugdunum vorig seizoen enkel een keer zien spelen tegen Roodenburg. Veel weet ik dus niet van hoe het hier was, maar van horen zeggen is mij inmiddels duidelijk dat er veel goede spelers rondliepen. Het was echter geen team en dan kom je niet ver. Ik denk te kunnen zeggen dat we nu al wel naar een prima teamverband werken en dat is terug te zien op het veld. Er staat een overwegend jong elftal waarin veel bereidheid schuilt om voor elkaar meters te maken.”

 

Toen hij in Broek op Langendijk woonde speelde Tolud bij AFC’34 en in de senioren voor Zilvermeeuwen, een tweedeklasser op zondag. ,,Ik was daar linksbuiten. Hier spelen we meer vanuit een 4-4-2 systeem en speel ik centraler, samen met Sipan Khalid. Ik vind het niveau meevallen. Ik kan niet zeggen dat ik hier nu meer of minder ruimte heb dan in de tweede klasse. Op donderdag blijven we hangen na de training en de sfeer zit er al goed in. Dus ik voel me al aardig op mijn plekkie.”

 

Van de opponenten weet hij weinig, maar geïnformeerd wordt hij wel. ,,We spelen veel Leidse derby’s en dat is denk ik wel leuk. We beginnen tegen DoCoS. Ik ben benieuwd. Er is nog niet echt over een doelstelling gesproken. Wat dat betreft laat ik alles op me afkomen. Mijn gevoel is na de eerste fase in elk geval prima en dat is een mooi uitgangspunt.”

 

Nog even als reminder de mutaties bij de groenwitten:

Gekomen: Nicky van der Reijden (Voorschoten’97), Martijn van de Akker (Overbos), D.Regout (Excelsior Maassluis), Luther Tolud (Zilvermeeuwen), Andreas Ardreasian (UVS).

Vertrokken: Martijn van Leeuwen en Michael Halvemaan (GHC),Bilal Karasahin (Leidsche Boys, za), Ozan Demirbas en Nick van Bemmel (RCL).

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten