Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van der Reijden (Lugdunum) na monsterscore: ,,Eigenlijk speelden we niet eens zo best”

Brasserie VIS artikelbanner
ALV artikelbanner

ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- Anders dan de royale 1-6 overwinning in de uitwedstrijd tegen Sportief doet vermoeden, vond linkspoot Nick van der Reijden dat Lugdunum niet eens zo geweldig had gespeeld. Natuurlijk was de overwinning terecht, ‘maar we hebben ook nog veel kansen laten liggen’, zo stelde Van der Reijden kritisch.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner

Zelf pikte de aanvallend ingestelde middenvelder (soms zwervende linksbuiten) ook nog een goaltje mee. Hij maakte de 1-2. ,,Toen we bij de rust met 1-3 voor stonden zat het er in dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Na de rust hebben we de voorsprong geleidelijk uitgebouwd.  De goals kwamen voort uit mooie aanvallen”, zo stelt de oud-speler van FC Rijnvogels, Voorschoten ’97 en RCL.

 

Lugdunum 2013 2014 14De enige smet op de wedstrijd was het in de allerlaatste minuut met rood wegzenden van aanvoerder Nino Paulina. Tot ontsteltenis van Van der Reijden. ,,Die scheidsrechter was volgens mij in de war. Althans die indruk maakte hij op mij. Er mocht absoluut niks gezegd worden. Toen Nino na een overtreding op hem naar de grond ging volgde er een reactie die hem dus een rode kaart kostte. De enige smet op de wedstrijd.”

 

Al met al was het een wedstrijd die vrij eenvoudig werd gewonnen van een povere tegenstander, waarvan alleen een spits enige indruk op Van der Reijden had gemaakt. In zijn eigen team vond hij dat de invalbeurt van Swendy Tokaay erg goed. ,,Hij viel op”, stelde Van der Reijden (foto).

 

Trainer Hennie de Klerk ging grotendeels mee in het commentaar van zijn speler, maar zoals een trainer betaamd had hij meer stof in huis. ,,Ik ben blij dat we daar nu speelden, want in de winter is het daar geen pretje op dat open veld. Dit kunnen we maar alvast gehad hebben. Gelukkig pakten we het snel op na de plotselinge achterstand, hoewel we eigenlijk daarvoor al op 0-2 hadden moeten komen.”

 

Lugdunum bleef ongeslagen en dat doet De Klerk uiteraard deugd. ,,Het is nog niet zo simpel als het lijkt. Nu verliest de koploper op eigen veld en laat Kagia weer punten liggen. Van Oegstgeest werd veel verwacht, maar die hebben pas een puntje binnen. In dat opzicht kan ik tevreden zijn met onze start. Ik denk dat we met dit team wat meer kunnen schuiven dan in het voorbije seizoen en ook het acceptatievermogen is groot geworden. Dat zijn winstpunten waar we mee verder kunnen. Het is voor ons belangrijk om ook veel tussendoor te oefenen. Dinsdag spelen we tegen Quick Steps, dat is onze vierde oefenpot tussendoor. Zo kunnen een aantal jongens dichter tegen het eerste aankruipen, speelminuten maken en eventueel de concurrentie aangaan. Vorig seizoen speelden we 4-3-3, maar we hebben nu ook de mogelijkheden om met vier middenvelders te spelen en twee man voorin. We zitten enkel met wat blessures. Zo viel Henk Brandt uit in de warming-up en ging Sipan teveel zoeken waardoor hij er ook af moest.”

 

Voor Lugdunum scoorden Luther Tolud (2), Sergio Vrede, Van der Reijden, Swendy Tokaay en topscorer Sipan Khalid. De groenwitten hebben nu acht punten uit vier duels en weten enkel Roodenburg en Semper Altius voor zich. Roodenburg komt zaterdag op de thee aan de Oegstgeesterweg. Een topper dus en een onvervalste derby.

Koetshuis de burcht artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten