HomeDerde klasseLugdunumLugdunum ziet verschil met top vijf oplopen

Lugdunum ziet verschil met top vijf oplopen

-

ts-lugdunum(Zaterdag, 3A) –  ,,We gingen vol vertrouwen deze wedstrijd in, maar we begonnen juist heel onzeker de eerste twintig minuten’’, merkte Lugdunum-middenvelder Nicky van Bemmel  op in de ontmoeting met koploper Floreant, die met 4-2 werd verloren. Juist die onzekerheid maakte al snel een einde aan de illusies van de kikkers om punten te pakken in Boskoop. Daarnaast liep de concurrentie tegelijkertijd uit op de Leidenaren.

De laatste twee wedstrijden in januari werden gewonnen tegen respectievelijk Zwammerdam (0-4) en Koudekerk (3-1), maar die resultaten legden misschien wel extra druk op de spelers van Lugdunum. Al binnen tien minuten lag de bal op de stip voor de thuisploeg, nadat Nino Poulina per ongeluk met zijn hand op de bal viel. ,,Een goedkoop gegeven penalty’’, vond Van Bemmel. ,,Het is wel vervelend als je gelijk op deze manier begint aan een wedstrijd. Na twintig minuten spelen, pakten we het gelukkig op. We creëerden op dat moment zelfs betere kansen dan de tegenstander. Onder andere Sipan (Khalid, red.) had een aantal goede mogelijkheden.’’

Op slag van rust verdubbelde de nog ongeslagen lijstaanvoerder de score. Martijn van Leeuwen deed na de thee nog wel iets terug met een afstandsschot: 3-1. ,,En dan moeten we meer gas geven als team om de tegenstander angst aan te jagen, maar dat lukte ons maar eventjes’’, aldus Van Bemmel. ,,Die nummer 11 (Khairi Ahdid, red.), die goede en snelle buitenspeler, zorgde eerder voor 3-0 uit een counter. Ja, en toen was het eigenlijk wel gespeeld.’’

Zeker nadat dezelfde nummer 11 ook de 4-1 maakte.  Van Leeuwen deed vervolgens wederom iets terug uit een afstandsschot en bepaalde de eindstand op 4-2. Tussendoor kreeg Lugdunum nog wel kansen om de spanning terug te brengen. Van Bemmel: ,,Ja, het had ook op het einde nog 4-3 of zelfs 4-4 kunnen staan. Wij raakten de paal en de lat. Maar dat is het verschil tussen Lugdunum en Floreant. Wij krijgen altijd kansen in een wedstrijd via aanvallend voetbal. Dat zorgt er tegelijkertijd wel voor dat er ruimte ontstaat achterin. Floreant maakte daar tegen ons gewoon handig gebruik van, voornamelijk uit de counter.’’

Van Bemmel denkt wel dat de Boskopers momenteel terecht aan kop gaan in de 3A. ,,Ze spelen niet zoals wij graag willen spelen, maar ze doen wel waar ze goed in zijn. Snel onder druk zetten van de tegenstander en ze proberen je ook echt uit het spel te halen. Maar eigenlijk draait wel alles om die nummer 11. Dat is een beetje de motor van hun elftal.’’

Lugdunum blijft met lege handen achter en dat terwijl het afgelopen week een paar keer op kunstgras trainde in voorbereiding op het uitduel bij Floreant. Van Bemmel: ,,Het mocht niet baten. Misschien waren we daarom wel zo onrustig aan het begin van de wedstrijd. Komend weekend moeten we het goedmaken tegen BSC, een inhaalduel. Dan kunnen we dat gat met de top vijf weer verkleinen.’’