HomeDerde klasseLugdunumMooie afsluiting paasweekend voor Lugdunum

Mooie afsluiting paasweekend voor Lugdunum

-

artikel image lugdunum 2(Zaterdag,3A)- Lugdunum speelde zaterdag tegen VV Leiden en maandag tegen Ariston ’80. Twee redelijk identieke wedstrijden, maar de eerste leverde sacherijn op en de tweede een grote grijns voor Lugdunums steunpilaar Nino Poulina.

,,De wedstrijden waren qua spelbeeld zeker vergelijkbaar. Wij waren beter, soms zelfs veel beter, maar de doelpunten waren duur. Tegen Leiden bleven we op 1-1 steken. Naar mijn mening was dat onbegrijpelijk en onterecht. In de tweede helft kwamen zij, zeker in het eerste half uur, niet op onze helft. En dan moesten wij ook nog eens een 0-1 achterstand goedmaken. Het is niet te geloven.” Poulina doelt op de goal (van Stanley Janssen, red.) die Leiden tegen alle verhouding in maakte. Na een enorme misser van een verdediger van Lugdunum kon Leiden kinderlijk eenvoudig op 1-0 komen. Dat was een domper van jewelste natuurlijk.

,,In de kleedkamer was er bij ons nog steeds alle vertrouwen”, gaat Poulina verder. ,,Het geloof in eigen kunnen werd bevestigd door onze gelijkmaker. Die 1-1 was het resultaat van een aanval uit het Handboek van een Fraaie Aanval: de voorzet van links kwam van Tarik Demirbas, Martijn van Leeuwen kopte terug en Sipan Khalid knalde de bal erin. We waren ervan overtuigd dat we zouden doordrukken, maar als door een mirakel kwamen we niet op voorsprong. Een bal op de lat, een bal net voor de lijn weggehaald, iemand kwam een teenlengte te kort, noem maar op. Het had zelfs nog dramatischer af kunnen lopen als Leiden in een counter in de laatste tien minuten scherper was geweest.”

Tegen Ariston ’80 was het voor een groot deel van de wedstrijd hetzelfde verhaal, maar met wel een enkele kanttekening. Lugdunum kwam nu wel op voorsprong, al na zes minuten zelfs. Jordi Roeleveld ging goed door, maar speelde op het laatste moment de bal iets te ver voor zich uit. Die leek een makkelijke prooi te worden voor Ariston-keeper Michel van Geel, maar uit het niets dook Khalid op. Hij onderschepte de bal en schoof hem onder de doelman tegen het net. Nog geen drie minuten later had het 1-1 kunnen zijn. Ariston tikte een bal door en de Lugdunum-verdediging stond als versteend toe te kijken. Gelukkig voor de Leidenaren miste de Ariston-aanvaller op een knullige wijze.

,,Ja, en toen begon de herhaling van zaterdag”, aldus Poulina. ,,Die gasten kwamen er totaal niet aan te pas. In de eerste twintig minuten van de tweede helft kregen we kans op kans en hun spitsen werden niet meer bereikt.” Tekenend was een gebaar van een van de Delftse aanvallers: moedeloos hief hij de armen ten hemel. ,,Ik zag het inderdaad”, vertelt Nino verder. ,,We hadden in het eerste kwartier zeker twee keer moeten scoren. Sergio Vrede kreeg een dot van een kans, maar schoot te gehaast en de bal ging over. Later kopte hij hard en zuiver in, maar hun keeper antwoordde met een weergaloze reactie. Uit de rebound werd de bal van de lijn gehaald. ‘Dit heb ik eerder gezien’, was mijn gedachte.” Poulina zag het tot zijn ontzetting zelfs 1-1 worden. Aarzelend ingrijpen gaf Peter Jamar van Ariston de kans van dichtbij de stand gelijk te trekken.

Gelukkig voor al wat Leids was hield elke vergelijking met de wedstrijd tegen Leiden snel op. Khalid passte nog geen drie minuten afgemeten op Vrede, die koeltjes en beheerst afrondde: 2 -1. ,,Toen kon het niet meer mis”, oordeelt Poulina. ,,We bleven oppermachtig. Hun doelpunt was echt een toevalstreffer geweest. Murat Bayrak schoot van afstand nog op de binnenkant van de paal. Dat was een mooie geweest, hoor!” Vlak voor tijd gaf Nicky van Bemmel de bal hard voor. Een Ariston-verdediger kon de bal niet meer dan in eigen doel werken. ,,Die 3-1 was misschien een lucky goal, maar mag het een keer?”, is de mening van de stoere verdediger.

Met een 3- 1 overwinning kreeg Lugdunum maandag wel waar het recht op had, vindt ook Poulina. ,,Het gaat best goed de laatste tijd. We pakken punten en geven weinig weg. Wie weet waar dit eindigt dit seizoen. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Ik ben eigenlijk middenvelder, maar de positie van laatste man ligt me wel. Je hebt gelijk als je zegt dat mijn spel vaak zakelijk en zonder poespas is. Ik heb te veel ervaring om grappen uit halen als een balletje achter mijn standbeen te spelen. Ja, in de laatste minuut kon ik het niet laten, maar ja, toen stond het al 3-1.”

Poulina verraste het publiek inderdaad op een technisch hoogstandje. Misschien dat hij dat kan overbrengen op de jeugd. Volgend jaar gaat hij de B1 trainen en een trainerscursus doen. Leiderscapaciteiten heeft hij in ieder geval. Dat is wel te zien aan de rust in zijn spel en aan de manier waarop hij de defensie leidt. Lugdunum kan nog veel plezier aan hem beleven.

Trainer Fred Filippo over het gelijke spel van ‘zijn’ VV Leiden tegen Lugdunum: ,,Voor ons een verdienstelijk resultaat. Lugdunum had doorgaans wel de overhand, maar doordat wij compact speelden hadden ze moeite om er doorheen te prikken. We kwamen wel tegen de verhouding in voor, maar op dat moment waren we al wel in de wedstrijd gegroeid. Na de pauze gingen zij meer aandringen en de gelijkmaker was logisch. Rond die tijd waren wij even de kluts kwijt, mede ook omdat Stanley er geblesseerd vanaf moest. Op de bank hadden we het idee dat het fout zou gaan, want we zaten in een wurggreep. In de slotfase kregen we weer wat meer grip en konden we het punt veilig stellen. Ik denk dat wij dit als een winstpunt kunnen beschouwen en dat Lugdunum erg teleurgesteld moet zijn over deze score. Je moet ook niet vergeten dat Wouter Fokkema en Jeroen van Egmond geschorst waren en dat we naast Stanley ook nog Kevin te Hennepe onderweg kwijt raakten. Dan is dit een prestatie waarmee we verder kunnen. Er komen cruciale potjes aan.”

Opstelling VV Leiden: Dexel, Faas, S.Fokkema, B.Middelkoop, Sjaardema, Coll Reich, Janssen, Te Hennepe, Devilee, Lakhal, Meyers.