Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Rijdende rechter naar de Kikkerpolder?

Brasserie VIS artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

Komende zaterdag spelen LSVV en  Lugdunum een zeer beladen wedstrijd tegen elkaar in 2e ronde competitie  3A. Zie ook eerder verslag op deze website.Deze wedstrijd is niet alleen een derby maar bovenal een burenruzie die zijn weerga niet kent. Een ieder kent wel buren die elkaar de loef af willen steken, harde muziek draaien en etensresten bij elkaar in de tuin gooien. Deze voorbeelden vallen wellicht in het niets wat er zaterdag staat te gebeuren.

 

Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Al vanaf eind Augustus wordt al regelmatig de confrontatie gezocht tussen zowel spelers, trainers als begeleiding. Dit uitte zich in snerende opmerkingen en het laten verdwijnen van ballen en trainingspullen. Bij aanvang van de eerste training van de oud studenten gaf veldheer “El Mosquito” van LSVV zelf een imitatie weg van de gedreven Lugdunum trainer de Klerk van Lugdunum. Hij stuurde zijn manschappen naar het trainingsveld voor een “kringgesprek” en gaf een imitatie weg van de reeds genoemde de Klerk. Zijn motto Lugdunum kan niet voetballen, die moeten het van praten en intimidatie hebben. Toegegeven deze imitatie had in de “Kleine Comedy” niet misstaan! Hiermee was dus de toon gezet op de Kikkerpolder. De gevolgen waren niet meer te overzien. Voorbeeld, er werd ingebroken in het ballenhok, trainingsballen verdwenen als sneeuw voor de zon, veldverlichting werd of niet aangezet of halverwege de trainingen van elkaar uitgezet. Tijdens oefenwedstrijden van Lugdunum stond een hele afvaardiging van LSVV de spelers van Lugdunum te intimideren en valse lachjes waren niet van hun gezicht.

 

Rechter resultaatTijdens het toernooi om de ” Batavorum Bokaal” vorige maand speelden de kemphanen ook al tegen elkaar. Uitslag van deze zenuwslepende partij eindigde in een gelijk spel, met 5-5 als een handbaluitslag. Lugdunum bekerde hierna verder na het beter benutten van de penalty’s. Helaas de terreinfunctionarissen zijn nog de ballen aan het zoeken, welke door de spelers van LSVV hoog over het doel werden geschoten. Was dit een bewuste actie van de oud studenten? Trainer de Klerk gooide nog wat olie op het vuur om  “El Mosquito” te  feliciteren met het gelijke spel tegen het 2e elftal van Lugdunum, een knappe prestatie. Het eerste 11tal van Lugdunum had namelijk verplichtingen elders die dag.

 

Op de 2e wedstrijddag van dit gerenommeerde toernooi, een week later, ontweken de kemphanen elkaar op allerlei manieren. De ME kon zelfs een baaldag opnemen. Het was zo rustig, LSVV liet zelfs verstek gaan bij de prijsuitreiking en liet de opperspreekstalmeester zowel in zijn hemd als met de troostprijzen staan. Moet achteraf gezegd worden, LSVV eindigde toch nog bij de eerste 4 van dit toernooi! Op zich een knappe prestatie.

 

De vraag is nu wie schiet zaterdag het vaakst de bal in de tuin van de buren, want dit gaat zeker gebeuren en wordt dan de bal teruggegeven? Wij zijn hier niet zeker van en na het laatste fluitsignaal en onder het genot van een aantal biertjes zal de burenruzie weer hoogtij vieren. Er zal derhalve voor de “Rijdende Rechter” volgende week een nobele taak zijn weggelegd in de Kikkerpolder. Wij wensen hem veel wijsheid om deze ruzie weer bij te leggen.

 

Note:

Genoemde gedrag van spelers en begeleiding van LSVV is niet onopvallend gebleven. Wat blijkt? Dit jaar hebben zich bij Lugdunum meer studenten gemeld dan bij LSVV! Er gaan zelfs geruchten dat Lugdunum de naam LSVV opkoopt: en doorgaat als “Lugdunum Studenten Voetbal Vereniging”.

REM artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten