Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Sipan Khalid pijnigt LSVV’70 aan alle kanten

Vergulde vos artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

derby days stad(Zaterdag,3A)- In de week voorafgaand aan de tweestrijd in de Kikkerpolder werd er met modder gegooid, werden koude oorlogen gevoerd en wilden zowel Lugdunum als LSVV’70 verbaal de andere ploeg de loef af steken. Op het veld moesten de voeten spreken. LSVV was absoluut niet kansloos in de eerste helft, verre van dat. Maar bij rust was het toch 1-3 en uiteindelijk vermorzelden de kikkers de manschappen van Wim Mugge. Komende week kan LSVV’70 even beter zwijgen: 1-7.

 

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

De niet geheel fitte Mugge had er geen woorden voor. ,,Schandalig, wat een afgang. En weet je wat het gekke is? Wij waren voor de rust gewoon beter en kregen de mooiste kansen. Lugdunum deed echter wat wij nalieten: scoren.”

 

Collega Hennie de Klerk was zo eerlijk om aan te geven dat hij voor de pauze ook niet had kunnen voorzien in de uiteindelijke monsteruitslag. ,,Nee, het zag er niet naar uit. Wij speelden echt niet goed en hadden in de eerste helft eigenlijk geen grip op de tegenstander. Ook na onze 0-1 kregen zij twee ‘bloedjes’ om op voorsprong te komen. Dat gebeurde niet en pardoes stonden wij op 0-3. Nog even kwamen ze terug, maar na de rust hadden we geen kind meer aan ze. Ja, we weten bij Lugdunum allemaal hoe vaak ze trainen of beter gezegd niet trainen. Dus na de pauze was de klus beduidend eenvoudiger dan voor de thee.”

 

Mugge nog eens: ,,Die 1-3 halverwege was dus zeer geflatteerd en eigenlijk onbegrijpelijk. Het voetbal kwam van onze kant en zij maakten de doelpunten. Zo is het verhaal en niet anders. Na hun vierde goal was het wel gedaan en werden we op een hoop gevoetbald. Dus op basis van de tweede helft mekker ik niet over de nederlaag, maar dat het zo niet gaat lijkt me duidelijk. Eerst vergooien we drie punten bij Semper binnen een poep en een scheet en nu verzuimen we om Lugdunum met een probleem op te zadelen. Maar goed, er moet wel wat veranderen want zo is er geen aardigheid meer aan. Dit is alarmerend en daar had ik die gasten al voor gewaarschuwd. Hoe ik het kan veranderen? Dat zou ik op dit moment eerlijk gezegd niet 1,2,3 weten.”

 

De Klerk: ,,Eigenlijk speelden we vorige week beter, maar mochten we nog blij zijn met een late goal en een punt. Het kan soms raar lopen met dit spelletje. Het is in elk geval prettig dat we zelfvertrouwen hebben kunnen tanken. We hebben in de tweede helft meer vanuit de organisatie gevoetbald en daar kunnen we mee verder.”

 

Aan Lugdunum-zijde was Sipan Khalid de grote en gevierde man. Swendy Tokaay nam de eerste treffer voor zijn rekening, maar daarna begon de show van Khalid. Niet minder dan vijf keer liet hij LSVV’70 aftrappen, alvorens Peter du Prie de wond van de studentenploeg nog verder open wist te rijten. Enkel Sander Mulder verschalkte Kay Labrie in de fase dat LSVV nog enige hoop mocht koesteren.

 

Khalid zette zichzelf definitief op de kaart en deelde zijn blijdschap. ,,Heerlijk dit. In de jeugd heb ik wel eens zoveel treffers gemaakt, maar niet op dit niveau. Het is pas mijn tweede jaar bij de senioren en ik heb vorig seizoen eerst flink moeten wennen. Vorig seizoen kwam ik lang niet altijd tot mijn eigen spel, mede ook door de samenstelling van de toenmalige selectie. Nu kan ik belangrijker worden en dat doe ik graag voor Lugdunum.”

 

LSVV Lugdunum resultaatKhalid gaf het belang aan van zijn eerste doelpunt en kon de andere treffers ook nog wel reproduceren. ,,Bij die eerste ging ik op de keeper af, omspeelde hem en kon ik de bal eenvoudig binnenschuiven. Dan speel je vanaf dat moment een andere wedstrijd. Bij de volgende goal kon ik Jordi Roeleveld bedanken. Bij LSVV werd er foutief getimed en zo kon ik inkoppen. Daarna kon ik een bal over de keeper plaatsen en toen kreeg ik helemaal vleugels. En Swendy stelde mij een keer in staat om te scoren in een 2 tegen 2 situatie. Murat Bayrak gaf mij een perfecte bal en kon ik zo ongeveer inkoppen op de doellijn. En dan te bedenken dat ik helemaal geen kopper ben. Twee kopgoals. Hebben ze toch iets niet goed gedaan bij LSVV.”

Op de foto de 0-3 van Sipan Khalid.

 

Al met al ziet de jonge aanvaller het helemaal zitten. ,,Hier werd al verwacht dat ik nu op zou staan en ik ben blij dat ik dat vertrouwen met beide handen heb aangepakt. Er staat een hecht team en er is geen negativisme meer. We helpen elkaar en tegen LSVV was aan iedereen te zien dat we wilden winnen. Ook al moet ik zeggen dat LSVV veel kansen liet liggen voor rust. Ze hebben ons aan alle kanten onbewust geholpen.”

 

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten