dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseLugdunumStunt van Lugdunum blijft alsnog uit

Stunt van Lugdunum blijft alsnog uit

-

ts-lugdunum(Zaterdag,3A)- ,,Een flinke domper”, zei Peter du Prie over het 2-1 verlies van Lugdunum bij SEV. Na vier opeenvolgende nederlagen leken de Leidenaars uitgerekend bij nummer twee SEV een goed resultaat te gaan behalen. Sipan Khalid schoot Lugdunum kort voor tijd op voorsprong. Een stunt leek in de maak, maar drie minuten later keken de bezoekers alweer tegen een achterstand aan. ,,Toch hebben we in ieder geval laten zien dat er nog rekening met ons gehouden moet worden.”

,,De wedstrijd ging gelijk op”, zegt Du Prie. ,,Wij lieten ons van onze goede kant zien. Na de grote uitslagen van de laatste weken hebben we wat omzettingen gedaan, zo is Sergio weer achterin gaan spelen, en dat pakte goed uit. SEV had vooral de bal en wij gokten op de omschakeling. Dat klinkt trouwens alsof we afbraakvoetbal speelden, maar dat was het zeker niet. In de eerste helft hadden wij zeker nog een penalty verdiend. Dat zit dan ook al niet erg mee.”

Tien minuten voor tijd opende topscorer Khalid de score. ,,En dan denk je: die gaan we binnenslepen”, zegt Du Prie. ,,Maar vrijwel direct viel de 1-1 en vlak daarna ook nog de 2-1 uit de kluts. Heel zuur. De tegenstander zei ook dat wij minimaal een gelijkspel verdiend hadden, maar daar koop je weinig voor.”

Du Prie tot besluit: ,,Voor het eerst waren we bijna compleet en dat is natuurlijk een goede zaak. Iedere week hebben we in een andere opstelling moeten spelen.” Zaterdag mag Ludunum opnieuw aan de bak als koploper DWO op bezoek komt. ,,Op basis van de wedstrijd tegen SEV zien wij de wedstrijd tegen DWO met vertrouwen tegemoet. Het zal een zelfde soort wedstrijd worden, waarin zij het spel zullen moeten maken. Uit de laatste twee wedstrijden voor de winterstop willen we vier punten halen.”

Op dit moment is Lugdunum elfde met tien punten uit elf ontmoetingen. BSC’68 en Oosterheem, ploegen die onderling gelijk speelden, staan daar onder en het wel winnende Sportief sluit de rijen. DoCoS passeerde de kikkers op de ranglijst.

Opstelling Lugdunum: Labrie,Vrede, Brandt, Poulina, Bouchnafa, Van der Akker, Du Prie, Van der Reijden, Tolud, Khalid, Bayrak.