Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Arjan Kluivers: ,,Ik kijk wel uit om FC Rijnland titelkandidaat te noemen”

Brasserie Park
ALV artikelbanner

ts-rijnland groot ,,Zo’n seizoen als 2012 – 2013 heb ik nog nooit meegemaakt en zal wel uniek in mijn voetbalcarrière blijven”, vertelt Arjan Kluivers van FC Rijnland. ,,We begonnen met het idee hele hoge ogen te kunnen gooien. Het woord kampioenschap werd niet geschuwd. Rond de winterstop stonden we echter op de een-na-laatste plaats. Later wonnen we zes wedstrijden op rij en werden periodekampioen met uiteindelijk maar 32 wedstrijdpunten. Kun je je het voorstellen?”

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

De vaste kracht van FC Rijnland vat het vorige seizoen kort en krachtig samen en slaat de spijker op zijn kop. Over  het komende seizoen is hij ook heel duidelijk. ,,De voorbereiding verliep uitstekend mag ik wel zeggen. De trainingsopkomst is hoog, in de oefenwedstrijden werd goed gevoetbald en de selectie is breder geworden. En toch wil ik absoluut niet zeggen dat we titelkandidaat zijn. Ik kijk wel uit. Vorig jaar gingen we aardig op ons gezicht. Houd het er op, dat we in de top drie willen eindigen. Ook een mooie doelstelling toch?”

 

Kluivers geeft aan dat het leuke van deze klasse is, dat iedereen van iedereen kon winnen. Hij verwacht dat het dit jaar niet veel anders zal zijn. Derby’s zijn meestal de krenten in de pap en wat dat betreft wordt Leiden weer verwend met clubs als Leidsche Boys, GOL Sport, Roodenburg en DoCoS in de afdeling van Rijnland.

 

,,GOL Sport beschouw ik als dé favoriet voor de titel. Vorig jaar kwamen ze al sterk voor de dag en als je ziet wat er daar allemaal bij is gekomen kan het niet anders of zij gaan een gooi doen naar de eerste plaats. Ik ben optimistisch wat betreft ons team. De basis van vorig jaar staat er en er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen. In de breedte zijn we sterker geworden. Er zit echt voetbal in en dat besef leeft ook in de groep. We kunnen ook meer dan men denkt. We willen de mensen langs de kant laten zien, dat er meer in onze ploeg zit dan een mentaliteit van lang leve de lol en voetbal van de bal van achteruit de bal een ram geven.”

 

Strijdvaardige woorden van Arjan Kluivers van FC Rijnland. De veelzijdige voetballer draait al een aantal jaren mee en moet er wel kijk op hebben zou je zeggen. Een mooi seizoen voor de Morsclub in het verschiet?

 

De volgelingen van Ronald Mink starten de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kickers’69, terwijl een week later de derby met Roodenburg al op de rol staat. Vorig seizoen opende de Leidse ploeg met een 1-0 nederlaag bij ASC.

Brasserie meelfabriek
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten