Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Boudewijn Kamphues (FC Rijnland): ,,Zelfs één doelpuntje was ons niet gegund”

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-rijnland(Zondag, 4A)- Het wil maar niet vlotten met FC Rijnland. Voor de tweede keer in 2013 kwam het team van Ronald Mink in actie, dit keer uit bij Altior. Na een eerdere nederlaag tegen SEP, kwam nu de ploeg uit Langeraar winnend van het veld af (2-0). Aanvoerder Boudewijn Kamphues begreep eigenlijk niets van de nederlaag, want zijn ploeg miste, niet voor het eerst dit seizoen, de nodige kansen waardoor een beter resultaat uitbleef.

 

Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Kamphues was niet zover dat hij het niet meer zag zitten na afloop, maar de teleurstelling was uit zijn woorden op te tekenen. ,,Alweer een onnodige nederlaag. We zitten in een bepaalde hoek en we komen daar maar niet weg. We hebben geen greintje geluk. Het is onmogelijk dat het zo blijft tegenzitten. Eigenlijk speelden we echt niet zo verkeerd, als je tenminste de omstandigheden in ogenschouw neemt. Het veld was allerbelabberdst.”

 

Ondanks dat gegeven was FC Rijnland in de ogen van Kamphues bovenliggend en kwamen er kansen. ,,Volop zelfs. Ik denk dat we zeven of acht ‘bloedjes’ hebben gehad. Bij rust hadden we twee keer moeten scoren. Eerst via Mike van Koppen en daarna via Piet Brandt. Het is dan helemaal onverteerbaar dat je ook nog gaat rusten met een 1-0 achterstand.”

 

FC Rijnland bleef evenwel het gevoel houden dat er iets te halen viel en dat leverde ook prachtige gelegenheden op voor de Leidenaren. ,,De eerste twintig minuten na rust waren weer goed van onze kant. Ik kreeg zelf een uitgelezen kans. Een kopbal van een meter of vijf. Die moet gewoon hangen. Een verdediger gleed die bal op het laatste moment weg van de doellijn. Hier trek ik het boetekleed aan, want zo’n bal moet ik gewoon maken. De 1-1 zou op zeker hebben gezorgd voor vertrouwen en dan zouden we er overheen zijn gelopen. In plaats daarvan ging onze keeper Jeffrey (Smeele, red.) daarna in de fout. Een terugspeelbal werd door hem niet goed verwerkt, want hij gleed weg. De 2-0 was voor ons een slag in de nek. We kregen daarna absoluut nog kansen, maar je kon aan alles zien en voelen dat niemand meer geloofde in een beter resultaat. Ik denk dat dit het verhaal van het seizoen is. We zijn vaak beter en krijgen de nodige kansen. Maar we doen er te weinig mee en staan op die manier waar we nu staan. Erg laag en dat valt vies tegen.”

 

De captain zag onder meer nog kansen voor Ed van Houten (lob), Piet Brandt (een geplaatste krul) en Janus van der Putten (1 tegen 1), maar voor de zesde keer dit seizoen konden de handen niet de lucht in na een Rijnlandse treffer. ,,We maken de verwachtingen niet waar en dat is teleurstellend. Toch hebben we er hard voor gewerkt en het heeft geen zin om elkaar verwijten te maken. Altior is echt geen betere ploeg en ze gokken hoofdzakelijk op de lange bal. Ze hopen telkens op hun sterke spits. Geloof me, we staan heel laag maar we hadden zomaar op plek vier kunnen staan. Veel ploegen die boven ons staan, zijn echt niet beter. Iedereen had echt veel zin in deze pot, maar we kwamen weer bedrogen uit. Als we weer eens winnen, komt het vertrouwen terug. Dan kunnen we ook zomaar een serietje neerzetten. Verder denk ik dat we ons op volgend seizoen zullen moeten richten. We moeten accepteren dat het er niet in zit dit seizoen.”

 

Door de resultaten, Roodenburg won thuis van Leidsche Boys en DoCoS verpletterde ASC, staat de geelgroene brigade ondertussen voorlaatste. Kamphues: ,,1-8 voor DoCoS? Dat kan toch niet zeker? Onvoorstelbaar. Deze klasse is niet te volgen, dat blijkt maar weer. Voorlaatste nu? Zo dan, dat is niet best. We gaan daar in elk geval niet eindigen. Hopelijk komen we binnenkort wel in ons ritme, want het schiet niet op met die afgelastingen. Okay, daar heeft iedereen last van. Wij spelen echter volgende week ook weer niet. Dan is er weer een inhaalprogramma. Maar wat ik zeg, het moet een keer omslaan. Treurig enkel dat ons tegen Altior zelfs niet één doelpuntje gegund was. Het zegt echt heel veel over ons seizoen.”

 

Overigens kamen beide doelpunten op naam van Lars Severing aan de kant van de thuisploeg. Altior klom door de driepunter naar de vierde plaats en bevindt zich nu zeven plaatsen hoger dan de ploeg uit de sleutelstad.

 

Opstelling FC Rijnland: Smeele, Van der Putten, Van Houten, Pardon, Van Leeuwen, Zweistra, Kluivers, Mink, Brandt, Van Koppen, Kamphues.

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten