Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Veteraan Rene den Hoed steekt FC Rijnland de helpende hand toe

Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-rijnlandAnderhalf jaar terug moest voorzitter Wim Pikaar al een keer zijn kicksen uit het vet halen om FC Rijnland te bemannen. Dit keer moest Rene den Hoed de geelgroenen redden. Omdat de beide doelmannen niet beschikbaar waren, werd de veteraan (44) vriendelijk verzocht de taken tussen de palen waar te nemen. Enigszins grommend stemde den Hoed in en uiteindelijk had hij een belangrijk aandeel in de zege van j.l. zondag tegen Bernardus (3-1).

 

Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

 

,,Laat ik voorop stellen dat ik het wel apart vind dat ze mij nog nodig hebben voor het eerste elftal. Maar het kon niet anders en dan breekt nood wet. Het is niet zo dat ik dit niveau niet aan zou kunnen, want ik heb ook jaren staan keepen bij het toenmalige ZLC en Roodenburg en ook was ik keeper bij UVS in de reserve hoofdklasse. Dat is allemaal echter jaren terug en ik hou nu ballen tegen bij de veteranen. Het was dus wel even schakelen.”

 

Hoed resultaatOf het er nog een keer van komt is nog onduidelijk. ,,Op zich zou het maar zo kunnen en dan hoor ik het wel. In elk geval ga ik niet meer, zoals afgelopen weekend, twee keer keepen. Het sloopte me en daar heb ik geen trek meer in. Dus ze moeten maar wat regelen voor komend weekeinde. In principe wil ik helpen, maar daar moeten dan wel duidelijke afspraken over worden gemaakt. Ze oefenden dinsdagavond en dat klusje heb ik aan me voorbij laten gaan. Weliswaar ben ik best fit, ik loop zeer regelmatig tien kilometer, maar ik heb het al met al druk zat. Ik ben niet voor niets op een ander niveau gaan spelen, hoewel een keeper doorgaans best wat langer mee kan.”

 

Ronald Mink, trainer bij de Leidse club, stak de nodige veren op de hoed bij zijn stand-in. De doelman: ,,Het ging best lekker. In de eerste fase speelden we echt goed en had het al klaar kunnen zijn. Uiteindelijk moest ik twee keer in een 1 tegen 1 situatie redding brengen en ik stopte ook nog een pingel. Dat was wel lekker natuurlijk. Na de rust had het ook zo maar 6-1 kunnen worden. In elk geval hield Ronald de groep in de rust voor dat ze mij dankbaar mochten zijn dat ze de voorsprong niet kwijt waren.”

 

Zondag treffen FC Rijnland en DoCoS elkaar. Een onderonsje dus tussen buren. ,,Ik ga er zo zoetjes aan vanuit dat ik nodig ben. An sich geen probleem, want ik ben nog fanatiek genoeg en wil er ook als midden veertiger nog alles uithalen als ik eenmaal op het veld sta. Maar anderzijds, als het niet hoeft is me dat ook prima. Beetje ballen met die ouwe jongens en dan de derde helft. Dat gaat allemaal nog wel. Maandag stond ik toch anders op en eigenlijk heb ik dat wel gehad.”

Seven gifts artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten