HomeVoetbalnieuws-leidenRijnlander Pardon kijkt al uit naar de ‘buurman’

Rijnlander Pardon kijkt al uit naar de ‘buurman’

-

ts-rijnland(Zondag,4A)- Dexter Pardon, voorstopper van FC Rijnland, blikt met een goed gevoel terug op de wedstrijd die in eigen huis met 3-1 van Bernardus werd gewonnen. Pardon sprak van een regelmatige zege, die niet echt in gevaar is geweest voor de Leidenaren. FC Rijnland staat nu ook op het bord en dat leverde blije gezichten op in de Mors.

,,We begonnen vrij sterk en kwamen al vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor door doelpunten van Boudewijn Kamphues en ik dacht Maik de Rooij. Het is me even ontgaan”, vertelt Pardon. ,,Maar in ieder geval hadden wij een goede start. Daarnaast zakten wij iets weg en kon Bernardus terug in de wedstrijd komen (doelpunt Jan-Douwe Noorduin). Het gevolg was dat de wedstrijd dus nog lang niet gelopen was ondanks het feit dat wij de controle hadden. Gelukkig verrichte onze keeper René van der Hoed nog enkele goede reddingen zodat de 2-1 voorsprong tot aan de rust behouden bleef.”

FC Rijnland heeft op dit moment een keepersprobleem vanwege blessures en daardoor verdedigde de veteraan het doel van de mannen van Ronald Mink. Dit deed hij met verve. Overigens liet Mario van der Pluym, de beoogde eerste sluitpost, weten er aan te komen.

Pardon was redelijk tevreden over zijn eigen optreden voor de pauze, maar na de rust ging het nog lekkerder. ,,Het ging in de tweede helft allemaal beter, ik ben tevreden.” In dat tweede bedrijf startte de FC ook weer sterk hetgeen door Mark Cerdijn, overgekomen van DoCoS, in de stand werd uitgedrukt: 3-1. Pardon: ,,Wij waren toch weer de bovenliggende partij, alhoewel Bernardus terug had kunnen komen in de wedstrijd als zij een penalty hadden benut. Gelukkig kwam de bal tegen de paal en kwamen wij daarna niet meer in gevaar. Eerlijk gezegd vergaten wij daarna om het helemaal af te maken.”

Was het een sportief duel tussen de ploegen? ,,Jazeker, het was een heel sportief duel zonder kaarten en dat is op zich natuurlijk een goed teken. Ik, maar ook het team dat goed presteerde, houd een goed gevoel aan deze wedstrijd over. Er werd goed gecombineerd. Wel lekker om te winnen als je de eerste wedstrijd hebt verloren.”

FC Rijnland verloor het openingsduel van Kickers ’69 en stond vorige week stil wegens een afgelasting. En nu komende zondag tegen DoCoS. Wordt het een burenruzie aan de Mors? Pardon lacht: ,,Nee hoor, natuurlijk wordt het een derby maar ik hoop op een leuke en weer sportieve wedstrijd. Waarom ook niet.”

De Leidse ploeg is nu één van de negen (!) ploegen met drie verzamelde punten. Enkel Warmunda (zes), DoCoS (negen) en Roodenburg (puntloos) vormen een uitzondering in deze klasse. Het lijkt er op dat de vierde klasse zondag, net als vorig seizoen, weer bol gaat staan van de verrassingen. Over de rol van FC Rijnland valt nog weinig te melden, maar op de zege tegen Bernardus was niets af te dingen.