Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Ronald Mink blijft aan bij FC Rijnland

ALV artikelbanner
Brasserie Park

ts-rijnlandHoewel het al langere tijd in de lucht hing, werd onlangs bekend dat Ronald Mink ook volgend seizoen plaats zal nemen op de bank bij FC Rijnland. De Leidse ploeg kent een grillig seizoen, waarin het zichzelf aanvankelijk kampioenskansen toedichtte. De resultaten bleven echter ver achter en niet alle gezichten aan de Smaragdlaan stonden even vrolijk. Ondertussen is alles anders bij de geelgroenen en mede daardoor werden de komma’s vervangen door punten en zal Mink dus volgend seizoen zijn manschappen voorzien van zijn trainerswijsheden.

 

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

De lachende gezichten komen voort uit het feit dat FC Rijnland alsnog meedoet om de prijzen. Weliswaar werd de titel al lang en breed uit het hoofd gezet, maar in de derde periode doet de ploeg nog volop mee en daarnaast klommen de Leidenaren naar de vijfde plaats en zijn de plaatsen vier en drie (eventueel ook nacompetitie opleverend) in zicht gekomen met nog twee wedstrijden voor de wielen.

 

22 april 2013 009 resultaat kopieDe runner-up won de laatste drie competitiewedstrijden. In het paasweekeinde werd DoCoS geklopt en daarna moesten Bernardus en Kickers’69 capituleren voor de opgebloeide Rijnlanders. Dat het met de teamspirit ook weer de goede kant op gegaan is, bewijst het feit dat de selectie afgelopen vrijdag mee deed aan de Leidse Singelloop.

 

 ,,We speelden zondag toch niet en ik vind het belangrijk om de saamhorigheid in stand te houden. Het was beregezellig. Eerst hebben die gasten een kop soep met brood bij mij thuis gedaan en daarna hebben we en masse meegedaan aan de loop. Iedereen heeft het gehaald en daarna hebben we nog een biertje gedaan. Nu gaat het vizier op de finale van de competitie. Het zou prachtig zijn om het seizoen nog verder op te doen fleuren. Daarnaast heb ik nu al zin in volgend seizoen. De donkere wolken zijn verdreven na een moeizame fase in de competitie”, stelt Mink met optimisme.

Van Marwijk artikelbanner
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten