HomeVierde klasseSJZMatchwinner Stefan Sleijser (SJZ): ,,Cruciale weken voor de boeg”

Matchwinner Stefan Sleijser (SJZ): ,,Cruciale weken voor de boeg”

-

ts-sjz(Zondag,3A)- Voorafgaand aan de ontmoeting met Oliveo stond de teller van SJZ pas op zeven punten uit tien wedstrijden. Op het eigen kunstgrasveld moesten de gasten uit Pijnacker opzij worden gezet om de aansluiting met de onderkant van de middenmoot weer te vinden. De groen-witten slaagden in hun missie door een 0-1 achterstand om te buigen in een welkome 2-1 overwinning.

Het SJZ van de afzwaaiende Ronald Rosdorff is het seizoen uitermate teleurstellend begonnen. De ploeg uit Zoeterwoude deed in eerdere seizoenen vaak mee in het linkerrijtje en kon op z’n minst een stabiele derdeklasser worden genoemd.

De belangen waren vooraf dus groot en het spel van beide ploegen was zeker niet groots te noemen. Beide ploegen hanteerden veelal de lange bal en er werd veel strijd geleverd. Verliezen was geen optie voor de Zoeterwoudenaren, maar de gewenste versnelling werd in de eerste helft nog niet gevonden.

Doordat ook Oliveo niet zijn beste spel op de mat wist te leggen, ontliepen de ploegen elkaar weinig. SJZ had iets de overhand, maar toch waren het de bezoekers die de eerste tik uitdeelden. In de blessuretijd van de eerste helft ging het mis, waardoor de mannen van Rosdorff met een domper de kleedkamer opzochten: 0-1.

Na de thee veranderde SJZ weinig aan de speelwijze en moest het met de billen bloot om nog een goed resultaat te boeken. De lange bal werd nog steeds veelvuldig gehanteerd, waardoor het publiek niet al te veel werd verwend.

Tot tien minuten voor tijd kon SJZ niet echt een vuist maken. De tegenstander uit Pijnacker kon leunen op een 0-1 voorsprong en kwam niet al te veel in de problemen. Een punt leek het maximaal haalbare voor de groen-witten, maar een benutte penalty van Koen van der Meer, net terug van lang weggeweest, zorgde voor hoop in de Zoeterwoudse harten: 1-1.

Een hectische slotfase volgde, waarbij de thuisploeg op twee gedachten hinkte. Enerzijds mocht er absoluut geen nederlaag worden geleden, maar een overwinning was natuurlijk uitermate welkom. Beide ploegen leken uiteindelijk een punt over te houden, maar in extremis zorgde invaller Stefan Sleijser alsnog voor de drie punten.

Matchwinner Sleijser was uitermate tevreden met de overwinning, maar sprak van een slechte wedstrijd. ,,Het was gewoon een slechte wedstrijd, zo simpel is het. We speelden heel vaak de lange bal en eigenlijk liep het niet. In de eerste helft hadden wij licht de overhand, maar kwamen we toch met 0-1 achter. In de tweede helft was het eigenlijk precies andersom. Oliveo was iets sterker, maar uiteindelijk trokken wij hem over de streep en dat is natuurlijk het belangrijkste.”

Sleijser was dus in zijn nopjes met de overwinning, maar besefte wel dat SJZ goed was weggekomen: ,,Gezien de wedstrijd was de 2-1 eindstand niet echt verdiend te noemen. Misschien verdienden beide ploegen het niet, maar het resultaat telt. Gelukkig hebben we nu weer aansluiting, want bij een nederlaag was het gat wel erg groot geworden.”

Over de rest van het seizoen is Sleijser positief gestemd: ,,Wij gaan sowieso in de derde klasse blijven, daar twijfel ik niet aan. Wel moeten we de komende weken scherp zijn. Er komen twee cruciale duels aan met Verburch en Van Nispen. Als we daar goede resultaten neerzetten, gaan we met een goed gevoel de winterstop in.”

Over de vertrekkende Rosdorff zei Sleijser nog het volgende. ,,We hadden het eigenlijk al verwacht, want Ronald had al aangegeven niet langer dan drie jaar bij een club actief te zijn. Na zijn derde jaar SJZ zwaait hij dus af en naar mijn mening vinden veel spelers dat jammer. Het is dus niet zo dat de chemie is uitgewerkt en ik hoop op een mooie tweede seizoenshelft.”