Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Meerburg drukt rivaal SJZ dieper het drijfzand in

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

derby days(Zondag,3A)- Meerburg won zondag de Zoeterwoudse derby met 2-1 van SJZ. Natuurlijk was Jelle Moerman van de Rijndijkers met dat resultaat meer in zijn nopjes dan Martijn van der Rijt uit ‘Het Dorp’. De drie punten bleven immers bij Meerburg. Belangrijk voor de zwartwitten om in de top mee te gaan draaien en wellicht het vorig jaar verloren terrein zien te herwinnen.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Maar eigenlijk hadden de groen-witte rivalen de punten harder nodig na twee forse nederlagen zonder daarbij zelf ook maar eenmaal te hebben gescoord. Tijdens de intergemeentelijke derby gebeurde dit eindelijk door Hans Coret, maar werd een tweede goal vermorst omdat Thomas Wijsman bij een 2-1 achterstand een penalty miste. De slecht ingeschoten bal werd een makkelijke prooi voor doelman Dennis Polanen.

 

Van der Rijt: ,,Jammer want we hadden op 2-2 kunnen komen. We hadden zeker een punt verdiend” klinkt het betreurd uit de mond van de centrale verdediger,  die zelf een penalty veroorzaakte waardoor Meerburg na de thee naar 2-0 kon uitlopen. ,,Ik vond de overtreding niet zwaar, maar de scheidsrechter -die overigens goed floot- zag het toch anders”, baalde Van der Rijt.

 

Daar had Moerman maling aan. ,,Ja de penalty die Thijs van Wetten (ex-Hazerswoudse Boys, red.) nam, die hing er wel lekker in.” Zelf moest Moerman het eerste uur vanaf de bank de derby aanschouwen. ,,Qua voetbal was het niet denderend”, is zijn mening. ,,Het zijn altijd beladen, maar sportieve derby’s. Je wilt niet verliezen. Er is maar een gele kaart getrokken en dat zegt wel voldoende. Maar na de wedstrijd is het gewoon gezellig een biertje met elkaar drinken.”

 

SJZ’er Van der Rijt: ,,In de eerste helft was Meerburg iets beter. Wij speelden te onrustig en hielden de bal moeilijk in de ploeg. Het laatste half uur ging het beter en kregen wij kansen. Zeker toen Thomas Wijsman een penalty mocht nemen, nadat hij zelf was gevloerd. Maar hij schoot hem heel slecht in en de keeper kon hem vrij eenvoudig stoppen. Ze zeggen toch altijd dat iemand een zelf versierde penalty nooit zelf moet nemen. Dat was vandaag helaas ook het geval. Jammer.” 

 

Moerman zag door zijn zwart-witte bril een ander beeld. ,,Ik vond de eerste helft gelijkwaardig, maar vond ons in de tweede helft de betere. Dus is de uitslag in mijn ogen terecht. Ook al voerde SJZ in het laatste half uur de druk wel op.”

 

Van der Rijt: ,,Ondanks de nederlaag heb ik er toch wel een goed gevoel aan over gehouden. Zelf speelde ik na een blessure weer mijn eerste wedstrijd en het ging lekker, volgens mij. Wij moeten uit de neerwaartse spiraal komen en daar wil ik graag hard aan mee werken. Ik ben op de weg terug, we komen er wel”, klinkt het vol zelfvertrouwen bij Van der Rijt ondanks de belabberde start van zijn team.

 

Komende zondag staat er weer een lastige pot op het programma als MMO de tegenstander is. ,,Ja, zij doen het goed en het zal niet makkelijk worden.” Maar de centrale verdediger verliest de moed niet. ,,We komen er wel”, besluit Van der Rijt hoopvol.

 

Opstellingen:

Merburg: Van Polanen, J.Verboon, Van der Meer, Korbe, Smit, Candido,Paap (Moerman), Van der Voort, Van Wetten (De Jong), Laan, B.Verboon (Van Vuren).

SJZ: De Jong, Hulsbos, Van Rijt, De Goede (Hoogervorst), Slingerland (Wijsman), Bos, De Koning, Coret, Van der Helm, Pieterse (Willemse), Hoogbruin.

3. De Koning (eigen doel) 1-0, 50. Van Wetten 2-0, 61. Coret 2-1. Scheidsrechter: De Bruijn.

Koetshuis de burcht artikelbanner
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten