HomeVierde klasseSJZSJZ mist echte kerels en is vooral bang om te verliezen

SJZ mist echte kerels en is vooral bang om te verliezen

-

ts-sjz(Zondag,3A)- SJZ-trainer Ronald Rosdorff moest wegens ziekte de thuiswedstrijd van SJZ tegen FC Lisse aan zich voorbij laten gaan. Grote kans dat de volgelingen van de Leidse trainer het genezingsproces van de oefenmeester hebben vertraagd na de kansloze 1-4 nederlaag. De Haasbroekbewoners zijn duidelijk ook nog niet aan de betere hand en bivakkeren onder de degradatiestreep.

Voor de 33-jarige Fred de Koning is deze situatie ook nieuw. ,,Ik loop toch al heel wat jaartjes mee en ben niet gewend om tegen degradatie te voetballen. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De angst om te verliezen is groter dan het spelen om te winnen”, aldus de routinier.

sjz-fclisse resultaatHet moet gezegd dat het de gastheren ook niet echt mee zat. In de vijfde minuut verlengde Guus de Goede onvrijwillig een voorzet en liet daardoor zijn eigen doelman Patrick de Jong kansloos: 0-1. SJZ herstelde zich snel van de ongelukkige achterstand. Thomas Wijsman, spelend op de plek van de ook al zieke Hans Coret, trok de stand in de veertiende minuut weer gelijk door vanuit de draai de gelijkmaker binnen te schieten. Hierbij ging de doelman van Lisse, Sander Hogervorst, niet geheel vrijuit.

Na een counter kwamen de bezoekers opnieuw aan de leiding via Tom Hoejenbos. De Lissenaren speelden na deze goal duidelijk beter en kregen kansen genoeg om de voorsprong te vergroten. In de 37e minuut was het weer raak. Patrick Schaap kopte raak na een afgemeten voorzet: 1-3. ,,We missen een paar kerels”, foeterden enkele toeschouwers van de thuisclub. Daarmee legden ze de vinger op de zere plek.

Na rust speelde de thuisploeg één op één en werd het duel veel iets agressiever. SJZ liet een tweetal kansen onbenut om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Aan de andere kant sprong Lisse vaak slordig om met de geboden ruimte. Alleen de sterke spits  Schaap verzilverde een van de talrijke kansen en bepaalde de eindstand op 1-4. Tot overmaat van ramp ontving Nils Slingerland nog de rode kaart en eindigde SJZ dus met tien man.

Al met al was er geen mes tussen de tanden zichtbaar bij de groenwitten en dat is een vereiste om tot betere resultaten te komen. De ploeg mag zich enigszins verschuilen achter de jeugdigheid bij een fors aantal spelers, maar excuses tellen ook in de derde klasse niet. Door de andere resultaten is SJZ terug op de laatste plek, een positie die enkele weken terug ook al werd ingenomen. Het is te hopen dat de Zoeterwoudse patiënt snel weer opknapt.

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos, Versteden (Berg), De Goede (Versteegen), Van Rijt, Bos, De Koning, Willemse, Pieterse (Hogervorst), Wijsman, Slingerland.