Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

SJZ´er Kevin Bos over oorwassing: ,,Op alle fronten minder dan Den Hoorn’’

Vergulde vos artikelbanner
Brasserie Park

ts-sjz(Zondag, 3A)- SJZ kende afgelopen jaar een wisselvallig seizoen. Twee seizoenen geleden behaalden de groen-witten nog een knappe tweede plaats, maar in de voorbije jaargang kwamen de mannen van trainer Ronald Rosdorff niet verder dan de achtste plaats op de ranglijst. De Zoeterwoudse formatie mikt dit seizoen op een hogere klassering, maar voorafgaand aan de seizoensopening blijft het afwachten waar je als ploeg staat.

 

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Gunstig was de openingswedstrijd op voorhand allerminst. Er moest worden afgereisd naar Den Hoorn, de ploeg die door SJZ-middenvelder Stefan Sleijser al als titelkandidaat werd bestempeld via deze website.

 

Het begin van de wedstrijd was nog hoopgevend voor de bezoekers uit Zoeterwoude. Middenvelder Caleb van der Helm loste een prima schot, maar zijn inzet trof geen doel. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Uit een corner kon ongehinderd de openingstreffer worden binnen gewerkt. Je zou denken dat SJZ bij een volgende corner wel bij de les was, maar niets bleek minder waar. De Zoeterwoudenaars waren weer niet alert, waardoor de ploeg van Rosdorff al vroeg tegen een 2-0 achterstand aankeek. De gifbeker was  nog niet leeg, want in de 18e minuut tilde Den Hoorn de marge naar drie.

 

Ondanks het feit dat er nog ruim driekwart wedstrijd gespeeld moest worden, was de wedstrijd eigenlijk al lang en breed beslist. Er zat voor SJZ niets anders op dan de schade te beperken en de wedstrijd met zo min mogelijk kaarten te beëindigen. De teller stokte uiteindelijk bij zeven treffers, waardoor de groen-witten met een duidelijke 7-0 nederlaag huiswaarts werden gestuurd.

 

SJZ-aanvoerder Kevin Bos was vanzelfsprekend verre van tevreden: ,,We wisten van tevoren dat Den Hoorn een goede ploeg heeft. Naar verwachting zullen zij mee gaan doen om de titel, maar toch is een nederlaag als deze natuurlijk te groot. Normaal gesproken verlies je hier met 3-0, maar vandaag stond die stand al binnen no- time op het scorebord. Dan weet je dat je in het restant van de wedstrijd achter de feiten aan gaat lopen en dat is jammer. Verliezen kan natuurlijk altijd, maar ik vind wel dat we te slap waren op bepaalde momenten. Vooral bij de eerste paar doelpunten staan we te slapen. Zij waren vanaf het eerste moment gretiger, feller en scherper. Eigenlijk kun je wel stellen dat Den Hoorn op alle fronten net wat verder is dan wij. Zo was hun opbouw van achteruit bijvoorbeeld ook prima verzorgd.”

 

Toch vindt Bos dat er ook weer niet te lang moet worden stil gestaan bij deze nederlaag: ,,Natuurlijk is het balen dat je zo dik verliest, maar een nederlaag blijft een nederlaag. We moeten er niet meer van maken dan het is en proberen ervan te leren. Ik vind het bijvoorbeeld goed dat we vandaag wel rustig zijn gebleven en geen onnodige kaarten hebben gepakt. In voorgaande jaren was dit namelijk wel eens anders.”

 

Ook kijkt de aanvoerder alweer naar volgende week.: ,,De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen Alkmania. Het is nog even afwachten of we pressie zullen gaan spelen of in gaan zakken, maar we moeten in ieder geval het veld klein houden en proberen veel duels te winnen. Dit seizoen moeten we sowieso proberen een hecht collectief te vormen, zodat we hoger zullen eindigen dan vorig jaar. Als we met zijn allen keihard blijven werken, komt het zeker goed. We zullen dan wel zien waar het schip strandt.”

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten