Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Stefan Sleijser (SJZ) : ,,We begonnen wel goed, maar het was te weinig”

Rumling bouw artikel
ALV artikelbanner

ts-sjzEen goed begin is het halve werk volgens een oud-Hollands gezegde. De betekenis van dit soort spreuken doen niet altijd opgeld, zeker niet in het geval van de wedstrijd SJZ-Alkmania want de groen-witten kregen met 0-3 in eigen huis op de broek. Met de zeven tegengoals bij Den Hoorn  van vorige week erbij opgeteld wijst de balans een nadelig saldo aan: nul voor en tien tegen. Geen lekker begin dus. Toch houdt Stefan Sleijser de moed erin. ,,Alles zal wel goed komen”, blijft hij optimistisch.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Waar baseert hij dit vertrouwen op? ,,De sfeer in het team is goed en we speelden ook goed. We gaven nauwelijks kansen weg, zeker in de eerste helft. Maar die ene kans die Alkmania kreeg was ook gelijk raak”, jammert hij nog na. ,,Na de rust bleven we ook goed voetballen maar de gelijkmaker viel helaas niet. Analyserend: ,,Eigenlijk misten we teveel ‘duelkracht. Wij misten de kansen om gelijk te maken.”

 

Het uitblijven van de gelijkmaker deed het team terugzakken en Alkmania liep uit naar de 0-3. ,,Wij klapten helemaal in” concludeert hij na de tweede nederlaag. En nu? Vol goede moed naar de duels met Meerburg, de Zoeterwoudse twist met meer dan drie punten op het spel, en MMO, de club die vorig seizoen behoorlijk meestreed in de bovenste regionen? Waarom ook niet? ,,Elke wedstrijd staat op zich” is een uitspraak die al ‘tig’ keer in de voetballerij gebezigd is. Een waarheid als een koe. ,,De punten komen vanzelf. Zeker als we voetballen zoals vandaag.”

 

Helaas leverde dat goede voetbal niet het gewenste rendement op en staat de teller vooralsnog nog op nul. Zowel in punten als in gescoorde goals, ook al omdat Hans Coret de pech had om de lat te raken. Als het tegen zit, kan het ook goed tegenzitten. Hoog tijd dus om daar door de mannen van trainer Ronald Rosdorff verandering in aan te laten brengen. Maar Sleijser, de SJZ man pur-sang, blijft ondanks alles sowieso optimistisch. Hij put vertrouwen uit het feit dat zijn team ‘leuk kan voetballen’.

 

Het zou echter voor de groen-witten wel leuk zijn als er na de wedstrijden tussen de dorpelingen en de Rijndijkers en de ‘Heerlijkheid Hoogmade’ na afloop ook een heerlijk gevoel bij Sleijser en de zijnen heerst. Rosdorff baalde hevig van de tweede zeperd: ,,We laten het in drie momenten liggen. En zij scoren die 0-1 echt volledig uit het niets. Dat maakt dat je als ploeg meer risico’s moest gaan nemen en dat liep dus slecht af. Het wordt tijd om op te staan.”

 

Voor de ploeg van Paul Pikaar, net neergestreken bij Alkmania, scoorden Ed van Hameren, Roy Weenink en Arne van Klink. De bezoekers van gisteren aan Zoeterwoude-Dorp zijn nu van de hatelijke nul af.

Slingerland artikelbanner
Johlex bouw artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten