HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk houdt stand tegen sterke opponent

Koudekerk houdt stand tegen sterke opponent

-

ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Titelkandidaat SEV uit Leidschendam had afgelopen zaterdag de zware taak om het op eigen veld nog ongeslagen Koudekerk van de eerste punten te beroven. SEV wist vorige week maar net te winnen van het Leidse Lugdunum en Koudekerk verloor wederom punten in een uitwedstrijd, ditmaal tegen Kagia 3-0. Het treffen eindigde uiteindelijk onbeslist: 1-1.

Het werd een wedstrijd met veel duels, strijd en emotie. Voor Koudekerk was het eigenlijk de eerste echte testcase tegen een tegenstander van formaat in eigen huis. In een gelijk opgaande wedstrijd nam Koudekerk in de tiende minuut de voorsprong. Gelegenheidsmiddenvelder Sidney de Schepper kon, uit een hoekschop, de 1-0 binnen tikken bij de tweede paal.

In minuut dertig kwamen de Leidschendammers op gelijke hoogte na een goede aanval die werd afgerond door Randy de Wit. Volgens trainer Alex Redel ‘een doelpunt uit het niets’. Voor Koudekerk was het zaak om de gelijke stand tot de rust vast te houden. In die missie slaagde de thuisploeg.

Koudekerk- SEV 07-12-2013 resultaatIn de tweede helft werd doelpuntenmaker De Schepper van het middenveld teruggehaald naar het centrum in de verdediging, normaliter zijn vaste plek. De tweede helft bood kansen over en weer. Zo was het wederom De Schepper die bijna zijn tweede van de middag maakte. De Schepper schoot een vrije trap van een meter of 25 op de paal.

Daarna kreeg SEV nog een paar kansjes, maar ook die werden niet beloond met een goal. Een minuut of tien voor tijd mocht Yuri Goudkuil zijn debuut maken in het eerste elftal. De A-junior kreeg zelfs ook nog een aantal mogelijkheden om zichzelf onsterfelijk te maken. Helaas voor de jongeling en zijn ploeg kon hij het net niet laten bollen.

Sidney de Schepper blikt terug: ,,Ik denk dat het gelijke spel een terechte uitslag is. Voor ons was het eigenlijk de eerste thuiswedstrijd tegen een sterke tegenstander. Thuis doen we het prima, maar we moeten nu ook echt gaan werken aan het uitsyndroom. We hebben nog geen uitwedstrijd gewonnen en dat is goed balen.”

Alex Redel was zeer te spreken over het punt en de getoonde instelling. ,,Dit is een goed resultaat en dat hebben de jongens bewerkstelligd door mee te gaan in de fysieke strijd. De kaas werd niet van het brood gestolen en zo zie ik ons graag strijden. Jammer was wel dat we het middenveld teveel oversloegen, maar dat heeft nu eenmaal ook met een tegenstander te maken. Voor het slotduel van de eerste competitiehelft wordt het wel puzzelen, want er zijn weer wat blessures bijgekomen. Toch biedt ook deze wedstrijd weer genoeg perspectieven voor na de winterstop.”

Volgende week staat er wederom een sterke tegenstander op het programma. De Schepper vertelt: ,,Volgende week moeten wij uit tegen DWO, de koploper die nog geen wedstrijd heeft verloren en daarnaast pas vier goals tegen heeft. Ik denk dat wij vooraf tekenen voor een gelijkspel. We zullen vooral heel compact moeten gaan voetballen. We hebben dan in korte tijd de top drie gehad met, DWO, SEV en Kagia en kunnen dan goed zien waar wij staan.”

Opstelling Koudekerk: Kneulman, De Groot, Vonk (S.van Leeuwen), Van Heijningen, Suvaal, Van Houten, Van Tol, De Schepper, Van Munsteren (Goudkuil), Roozenbrand (A.Pennin), M.van Leeuwen.