vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenFred Filippo: ,,Het moet heel, heel, heel veel beter dan dit”

Fred Filippo: ,,Het moet heel, heel, heel veel beter dan dit”

-

ts-vvleiden2(Zaterdag, 3A)- VV Leiden is er niet in geslaagd om te winnen van een concurrent in de gevarenzone. Sterker nog, de roodwitten verloren ruim en hebben nu met Koudekerk en Haagse Hout de meeste verliespunten. Met nog voor de meeste ploegen tien duels te spelen, zal VV Leiden dus snel op moeten staan om niet in nog zwaarder weer terecht te komen.

 

Trainer Fred Filippo zag zijn ploeg met 5-2 op de broek krijgen bij BSC’68 (6-2) en heeft flinke kopzorgen inmiddels. ,,Zelden heb ik zoveel defensief geklungel gezien en dan help je de tegenstander aan de punten. Deze nederlaag hebben we enkel en alleen aan onszelf te wijten. Het moet heel veel beter dan vandaag, want anders gaan we niet genoeg clubs onder ons houden.Dat het moeilijk zou worden is geen nieuws, maar zo wordt het meer dan moeilijk.”

 

vv leiden Alex MeyersDe bezoekers kwamen nog wel op 0-1 via de van een schorsing teruggekeerde doelpuntenmaker Alex Meijers (foto), die daarvoor Brahim Lakhal mocht bedanken. Bij rust leidde de thuisploeg echter al met 3-1. Bij de eerste tegengoal taxeerde doelman Patrick Dexel foutief bij een inzet van grote afstand. ,,Dat kan een keer gebeuren, maar leuk is het niet natuurlijk”, oordeelde Filippo. De marge werd na de wissel van speelhelft nog verder uitgebouwd, terwijl enkel Brahim Lakhal nog iets terug kon doen.

 

,,Erger vond ik het gepruts bij de 2-1 en 3-1. En eigenlijk komen die andere twee doelpunten ook voort uit persoonlijke fouten. Tuurlijk, er gaat altijd iets aan een doelpunt vooraf. Maar dit is gewoon jezelf telkens in je eigen voeten schieten en dat kwam ons dus duur te staan. We zullen komende week veel aandacht gaan besteden aan het verdedigen, want anders kunnen we wel inpakken.”

 

Filippo wil hoe dan ook zorgdragen voor lijfsbehoud, zeker gezien het feit dat hij afwaait bij de club. ,,Graag met opgeheven hoofd, ja. We gaan ook niet de kop in de wind gooien, maar het is wel zaak om van concurrenten te gaan winnen. Koudekerk komt nu naar ons toe en zij zitten zo ongeveer in hetzelfde schuitje. Ik zeg niet dat BSC een beroerde ploeg is, want ik zag ze ook tegen Lugdunum spelen. Potige kerels wel. Dat neemt niet weg dat wij ze geholpen hebben. Het was niet zo zeer de verdienste van de tegenstander.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read