Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Geen waardeoordelen na VV Leiden tegen Football Factory

Mooi artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

derby days stad(Zaterdag,4A)- Op de eerste speeldag benutte VV Leiden Football Factory als speelbal (6-0). De vanaf dit seizoen door Maurice Jansen gecoachte en uit de derde klasse gedegradeerde roodwitten hadden geen kind aan het nog verre van complete elftal van Pieter van Schie. Jansen haalde zijn schouders op bij de zege. ,,Dit zegt me heel weinig. We staan na een speelronde bovenaan, maar niemand was echt tevreden. Ik denk dat dit alles zegt.”

 

Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner

VV Leiden bleef lange tijd op 1-0 staan en leek de tegenstrever daarmee het gevoel te geven dat er wat te halen viel. Daar bleek echter niets van waar en uiteindelijk viel de score nog mild uit. Jansen: ,,Het was een dito potje als wat bekerwedstrijden die we hebben gespeeld. Daarin wonnen we een paar keer met grotere cijfers, maar die hadden nog veel hoger kunnen uitvallen. Dat was nu ook zo. Met alle respect voor de tegenstander, maar dit was geen graadmeter.”

 

Voor VV Leiden scoorden Rian Rosier driemaal, Erik Bakker tekende voor twee goals en Peter van der Tuin pikte terug op het oude nest ook en doelpuntje mee. ,,Het zegt wat over het nieuwe Leiden dat zij scoorden. Vorig seizoen waren zij hier niet. Met hen erbij zou Leiden denkelijk ook niet gedegradeerd zijn. Tot dusverre valt het me zeker mee met wat ik zie, maar ik weiger conclusies te verbinden aan dit soort uitslagen. Ik heb er vertrouwen in dat we er een leuk seizoen van kunnen maken, maar eerst moeten we maar eens worden getest. Eens zien of we er dan staan en of iedereen dan nog tevreden is. Ik moet namelijk ook keuzes gaan maken en dat pakt zoals bekend nooit voor iedereen goed uit”, trapte Jansen op de rem voor al teveel euforie na het halve dozijn aan doelpunten. De nieuwe trainer hoopt in elk geval dat het snel menens wordt in de competitie, want vooralsnog heeft hij eigenlijk nog geen idee waarop VV Leiden ingeschaald moet worden.

 

Wat dat betreft heeft Ramon Weijers ook zo zijn vraagtekens aangaande de ware kracht van Football Factory. ,,Laat ik voorop stellen dat ik denk dat we een heel aardig team kunnen krijgen. Enkel zijn we nog verre van compleet. Zoals een ieder wellicht weet herbergt deze club veel internationale studenten. De meesten zijn echter nog niet speelgerechtigd en we hebben de hoop dat dit binnen een week of twee anders is. Daar zitten echt prima voetballers tussen. Zo krijgen we er nog een Spanjaard, een Columbiaan en een Chileen bij. Deze nederlaag is dan ook te begrijpen en ik hecht er niet al teveel waarde aan.”

 

De middenvelder speelde eerder voor VVSB en SJC, maar door gebrek aan tijd (lees: studie) hield hij het voor gezien bij deze hoger spelende clubs. ,,Ik woon twee minuten van deze club vandaan. Binnenkort ga ik verhuizen naar Zoeterwoude-Rijndijk, maar dan nog zit ik er zo. Ik heb gekozen voor mijn studie en ik voel me prima thuis bij deze club met hoofdzakelijk studenten. We begrijpen elkaar prima. En geloof me, dat gaat ook wel goedkomen in het veld. De club is zich verder aan het ontwikkelen en ik zie prima dingen gebeuren. Je kunt nog niet verwachten dat we nu al de pannen van het dak spelen, maar als iedereen er is zal het niveau op zeker danig worden opgekrikt.”

 

Afgelopen zaterdag was er dus geen houden aan en was er sprake van een ongelijke strijd. ,,We wilden vooral die Rosier en Van der Tuin bespelen, want zij verdelen het spel daar. Helaas kregen we geen vat op hen. En maatregelen treffen zat er niet in, want meer of andere keuzes hadden we eigenlijk niet.”

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten