Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Aan Maurice Jansen (38) de taak om v.v. Leiden weer vlot te trekken

Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

ts-vvleiden2Vorig seizoen zonk het vlaggenschip van v.v.Leiden naar de 4e klasse. Een te smalle selectie bleek niet in staat om het tij te doen keren en degradatie bleek onafwendbaar. Er werd simpelweg te weinig gewonnen, hoewel de ploeg vaak best mocht ruiken aan betere resultaten ondanks het feit dat de selectie destijds flink was uitgekleed. Aan de nieuwe trainer Maurice Jansen (TC 2), hij is de opvolger van Fred Filippo,  de taak om de koers omhoog weer terug te vinden. Voorwaar geen simpele klus. In 4A lijkt het dringen te worden bovenin.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Noodgrepen

,,Vorig seizoen zijn er veel noodgrepen toegepast”, weet Jansen vanuit zijn nieuwe club. De oefenmeester die tot vorig seizoen de rechterhand van Frank Bloemheuvel (vertrokken naar ARC) was, heeft veel ervaring met Bloemheuvel opgedaan. Hij hoopt deze nu in de praktijk te kunnen brengen met een groep die breder is dan vorig seizoen en derhalve geen ‘noodgrepen’ toe te hoeven passen. De club zag weinig spelers vertrekken, hoewel ‘zekerheidje’ Danny Sjaardema verhuisde naar buurman DoCoS. Ook doelpuntenmaker Alex Meyers nam de kuierlatten en Wouter Fokkema hield het voor gezien. ,,Maar de club heeft er veel energie ingestoken om oud-spelers weer terug te halen waardoor de keuze voor mij toch wat makkelijker wordt. Jongens zoals Peter van der Tuin, Rian Rosier en Eric Bakker zijn er nu weer bij”, klinkt het tevreden.

 

Stabiliteit

Rust er druk op de schouders van Maurice Jansen en wat wordt er van hem verwacht? ,,In eerste instantie wil ik dat de jongens het naar de zin hebben en het een stabiele groep wordt. Een groep op orde. Wij gaan niet van de daken schreeuwen dat we weer snel naar de 3e klasse willen. Uiteraard is de wens wel aanwezig maar het is op voorhand geen eis. Bovenin het linkerrijtje meedraaien en misschien een periode pakken zou al mooi zijn. Jansen baseert zijn verwachting op de resultaten in de oefen/bekercampagne waarin enkele mooie uitslagen werden geboekt. ,,Maar 9-0 tegen een uitermate zwak Te Werve stelt natuurlijk niets voor. Tegen VCS een 0-2 voorsprong weggeven daar ben ik minder over te spreken. Maar toch gaat het al met al crescendo”, constateert hij tot zijn voldoening.

 

Afwachten

,,Na enkele wedstrijden zien we wel en wachten we af hoe we er voor staan. Ik heb nog geen idee over de sterkte van de tegenstanders en begin hier met een blanco lijst. Maurice kan nog geen zinnige uitspraak doen over een mogelijke titelkandidaat. ,,Ik heb er echt geen idee van. De groep is gelukkig fit en we zijn klaar voor de eerste wedstrijd thuis tegen Football Factory.” Als de nieuwe man aan het roer de eerste punten pakt en het gaat ‘crescendo’ kan hij zich met zijn jongens misschien zelf wel bij de mogelijke titelkandidaten spelen. Maar dat is voorlopig nog prematuur. Al is de wens natuurlijk de vader van de gedachte.

 

Al met al kwamen er acht spelers en verloren de roodwitten er drie. Dat was de eerste winst in de zomerperiode. Nog even alle wijzigingen op een rijtje:

Gekomen: Peter van der Tuin (Valken’68), Eric Bakker (GHC), Emiel van Duijvenbode (GHC), Rian Rosier (Roodenburg), Kevin van Schie (GHC), Nicky van der Dop (GHC), Kevin Hamerling (GHC), Jeroen Lovink (DoCoS), Maurice Jansen (trainer, RCL).

Vertrokken: Wouter Fokkema (gestopt), Danny Sjaardema (DoCoS,za), Alex Meyers (Voorschoten’97, lager elftal), Fred Filippo (trainer, onbekend).

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten