Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Brahim Lakhal gelooft in goede afloop voor VV Leiden

Drankenhandelleiden artikelbanner
Catsanddogs artikel

artikel image vv leiden 2(Zaterdag, 3A)- VV Leiden en Zwammerdam kwamen zaterdagmiddag tot zes doelpunten, eerlijk verdeeld over de ploegen. Beide elftallen kregen in een onderhoudend en heen en weer golvend duel kansen op meer, maar na negentig spannende minuten mochten de formaties ieder een punt aan het totaal toevoegen.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Trainer Fred Filippo bleef achter met gemengde gevoelens, maar vond het optreden van zijn ploeg toch hoofdzakelijk bemoedigend. ,,Het is jammer dat we de goals zo ongeveer letterlijk weggaven door eigen foutjes, maar we hebben daarentegen ook onze kansen gecreëerd. Met dat laatste kan ik tevreden zijn, want enkel dan heb je de mogelijkheid een wedstrijd naar je toe te trekken.”

 

Brahim Lakhal en Kevin te Hennepe scoorden aan Leidse kant voor de 2-2 ruststand. Na de herstart kwam Zwammerdam voor de tweede keer op voorsprong, maar Bas Middelkoop zorgde met een ‘pegel’ voor de doelpuntrijke eindstand. In de slotfase mikten de roodwitten nog op de paal tegen het dit jaar nog ongeslagen Zwammerdam.

 

vv leiden Brahim LakhalEx-Roodenburger Lakhal (foto) maakte niet enkel een doelpunt, maar zijn trainer was van mening dat de kleine aanvaller een voortdurende lastpak was geweest voor de defensie van Zwammerdam. ,,Altijd mooi als er zo over je gesproken wordt. Het ging op zich redelijk en voor mij ook beter dan in mijn invalbeurt in de vorige wedstrijd, maar ik ben wel van mening dat ik twee of drie goals had moeten maken. Dus dat is een minpunt. Mijn toegevoegde waarde is wel dat ik beweeglijk en vrij snel ben. Daar had de tegenstander af en toe wel moeite mee, ja.”

Lakhal wist dus één kans wel te verzilveren. ,,Dat klopt, maar de credits gaan naar Joeri (Devilee, red.) want hij gaf een uitstekende steekbal. Zo kon ik voorlangs kruisen, de keeper omspelen en afronden. Het is jammer dat we teveel kansen nodig hadden, want een overwinning heeft er wel ingezeten. Als team deden we het redelijk en er stond veel meer een collectief dan laatst tegen Ariston. Prompt waren we daar kansloos. Gelukkig hebben we onze kracht nu wel benut en dat is ook wat de trainer ons blijft voorhouden. Dat vind ik een heel goed punt, want enkel door met zijn allen te strijden en als team te opereren kunnen wij overleven in deze klasse. Mijn gevoel na Zwammerdam is dan ook veel beter dan na Ariston. Ik zie het positief in, al is het wel dringen in deze klasse onderin.”

Leiden speelde nog steeds zonder Alex Meijers en Roland Middelkoop, maar zij zullen er bij de volgende gelegenheid weer bij zijn.

Filippo nog eens: ,,Dat is natuurlijk goed nieuws, want het is dun gezaaid bij ons. Deze twee jongens zijn keihard nodig. Zoals we elke speler keihard nodig hebben de komende maanden. We kunnen wel weer eens een overwinning gebruiken, hoewel ik niet anders kan zeggen dan dat de hartstocht waarmee we speelden hartverwarmend was.”

 

Leiden-Zwammerdam 9 feb resultaat resultaatOp de foto is de 2-3 in de maak. Leiden-doelman Patrick Dexel is kansloos.

 

Opstelling VV Leiden: Dexel, Sjaardema, S. Fokkema, Van Egmond, B. Middelkoop, Te Hennepe, Janssen, W. Fokkema, Van de Berg, Devilee, Lakhal.

Rebel Horeca artikelbanner
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten