Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Pieter van Schie: ,,We pakken nooit veel punten aan het begin”

Catsanddogs artikel
Rurh gold artikelbanner

ts-footballfactoryFootball Factory is vooralsnog laatste in de vierde klasse zaterdag en het eerste punt moet nog worden veroverd. De uitslagen liegen er niet om: 0-4, 0-6 en 2-7. ,,Ik geloof dat we nog nooit begonnen zijn met een zege en in de eerste maand loopt het meestal niet naar wens. Maar we gaan echt wel onze puntjes pakken en kunnen hier en daar stunten”, kijkt oprichter, trainer en speler Pieter van Schie vooruit.

 

Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner

Voorbeschouwen op het seizoen gebeurt normaliter voor de competitie, maar Van Schie is een bezige bij. De oud-Lugdunummer bivakkeert om werktechnische redenen vaak in het buitenland en het was weken lang een mission impossible hem te spreken. ,,Dat niet alleen, maar voor Football Factory gaat het nu pas beginnen eigenlijk. In de eerste weken viel het niet mee om een opstelling te maken. Dan was die er niet, dan weer een andere speler die er niet bij kon zijn. En we zijn nog steeds niet compleet. Wel zijn we al vroeg begonnen, begin juli, maar dat heeft misschien niet zoveel zin gehad. Spelers waren er niet vanwege de studie, dan was er weer een feestje en ga zo maar door.”

 

Ondanks de moeilijke opstartfase ziet Van Schie het seizoen met vertrouwen tegemoet. ,,We hebben weer de nodige aanwas en zijn druk bezig geweest om studenten aan ons te binden. Nederlanders, maar vooral ook buitenlandse jongens. Daar zitten zeker leuke voetballers bij. Tevens hebben we een convenant gesloten met de Universiteit. We staan er goed voor. Enkel duurt het een tijd voordat iedereen beschikbaar is en dan is het op zich niet zo vreemd dat we verliezen van Leidsche Boys en VV Leiden. Dat zijn ploegen die hoog inzetten. Tegen DOSR ging het op zich niet eens zo gek. Dat is een ploeg waar we ons mee zouden moeten kunnen meten. We vergaten allen te scoren. Ik ga er vanuit dat we ook zover komen vanaf oktober. Het is in elk geval zeker zo dat deze klasse sterker is geworden.”

 

Dat laatste licht de doelpuntenmaker van weleer toe ( Van Schie scoorde vorig seizoen ook nog regelmatig, red.). ,,Er waren jaren bij dat het tussen drie ploegen ging in de vierde klasse. De rest deed daar achteraan een beetje mee. Ik denk dat er nu zes of zeven titelkandidaten zijn. Ze willen allemaal kampioen worden, maar zo eenvoudig ligt dat niet. Zo verloor UVS al van Hazerswoudse Boys, had Leidsche Boys het lastig bij een kleintje als Wassenaar en won Woubrugge niet in de eerste twee wedstrijden. Zodra ik kan beschikken over alle spelers moeten wij in staat zijn om af en toe te stunten. Football Factory wordt echt wel serieus genomen. Het is niet voor niets dat er vier spelers benaderd zijn om elders te komen voetballen. Er lopen hier jongens die kunnen ballen.”

 

Veel spelers bleven en er kwam ook kwaliteit bij. Van Schie daarover: ,,Ik word echt niet boos als een speler weg gaat. Wel geef ik aan dat ik ze graag wil behouden voor de club. Er ging er eentje weg, maar die kwam er toch op terug. Da’s leuk natuurlijk. We bieden ze in elk geval een strak nieuw veld, een nieuwe kantine en we spelen op een fraai nieuw complex. Qua faciliteiten hoeven ze echt niet weg, maar ik maak er ook weer geen halszaak van. Het lijkt me echter duidelijk dat we vooruitgang kunnen boeken als de betere spelers hier blijven spelen.”

 

Football Factory kan nog 69 punten halen dus wanhopig worden na drie verliespotjes is verre van nodig. Een utopie zoveel punten, maar Van Schie denkt niet dat zijn ploeg blijft staan waar het nu staat. ,,Ik verwacht een positie in de middenmoot, eerlijk gezegd. Het zou me verbazen als we weinig punten zouden halen. Jongens als Jake Taylor en Dias Garcia zijn voetballers die we er goed bij kunnen hebben. En we hebben Mo Naciri terug. Hij was er lange tijd niet bij vorig seizoen en zo’n jongen kan dit elftal beter laten voetballen. Hopelijk komen we zaterdag al van de nul af tegen FC Boshuizen, maar naar mijn idee gaat het in elk geval niet lang meer duren. Het hoort een beetje bij deze club zo’n moeizame start.”

Seven gifts artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten