HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys afgetroefd door Linschoten

Hazerswoudse Boys afgetroefd door Linschoten

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Op een hard, maar goed bespeelbaar veld heeft Hazerswoudse Boys bij  Linschoten een 1-0 nederlaag opgelopen. Door in de eerste helft kansen niet te benutten en na rust teveel voor de lange bal te kiezen, ging laagvlieger Linschoten met de drie punten aan de haal. Tegen Linschoten wisten de Boys dit seizoen niet te scoren, want de thuiswedstrijd werd met  0-0 gelijk gespeeld.

De eerste kans voor de Boys kan al worden opgetekend na drie minuten als uit een vrije trap van Jeffrey Kastelein de bal vlak voor het doel op de voet van Fons van Nierop komt en de bal rakelings over gaat. Al snel wordt duidelijk dat het spel van Linschoten bepaald wordt door middenvelder Moussa Harmachi en dat de Boys hem teveel vrijheid geven.  Na een halfuur krijgt Kastelein een goede  kans, maar zijn schot wordt geblokt.  Vijf minuten later weet Joren van Dijk met een goede reactie de openingstreffer te voorkomen door te redden in een 1 op 1 situatie.

In de tweede helft weten de Boys zich gesteund door een behoorlijke rugwind, waardoor te vaak voor de lange bal wordt gekozen en niet de combinatie wordt gezocht. In de vijfde minuut na rust redt Joren van Dijk met de voet, maar een minuut later valt dan toch de 1-0 binnen. Kort hierna komt Victor Helmus in het veld voor Fons van Nierop.

In de 65e minuut schiet Hessel de Gelder op het doel van Jan-Willem Doornenbal, maar de keeper redt. Kort hierna schiet Linschoten uit een vrije trap op de lat en uit de volgende aanval krijgt aanvoerder Thijs van Wetten een grote kans, maar schiet van dichtbij naast.

Goed keeperswerk van Joren van Dijk houdt de Boys op de been. Tien minuten voor tijd komt Rick Timmermans de moegestreden en niet geheel fitte Thijs van Wetten vervangen. De Boys proberen er nog een wanhoop offensief uit te gooien, maar komen niet verder dan een aantal voorzetten en afzwaaiers. De goed leidende scheidsrechter Dick Schuijt uit Gouda, die de kaarten deze middag op zak hield, fluit voor het eindsignaal en de gasten behalen hun derde overwinning van deze competitie en blijken voor de Boys geen prettige tegenstander te zijn om tegen te voetballen.

Volgende week volgt er weer een uitwedstrijd, ditmaal tegen WDS uit Driebruggen, tegen deze voetballende ploeg valt er mogelijk meer eer te behalen.

Opstelling: Joren van Dijk, Fons van Nierop (Victor Helmus), Nick Verhagen, Mark de Ruiter, Hessel de Gelder, Justin Meijer, Roy van Leeuwen, Jeffrey Kastelein, Patrick Wassing, Leo de Ruiter en Thijs van Wetten (Rick Timmermans).