HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys en Moerkapelle komen niet tot scoren

Hazerswoudse Boys en Moerkapelle komen niet tot scoren

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- De eerste competitiewedstrijd in 2013, uit bij Moerkapelle, heeft Hazerswoudse Boys één punt opgeleverd. Op een slecht bespeelbaar veld wisten beide teams de geboden kansen niet om te zetten in een treffer en zodoende bleef de stand steken op 0-0.

Hazerswoudse Boys kreeg in de zesde minuut een uitgelezen kans om de score te openen. Leo de Ruiter legde de bal prima terug op Victor Helmus, maar zijn inzet werd door de doelman van Moerkapelle met de voet gekeerd. In de periode erna had Moerkapelle een licht overwicht. De Boys konden maar moeilijk in de wedstrijd komen. Het spel werd daarnaast wat rommeliger: de spelers van Moerkapelle lagen geregeld op de grond en de mannen van Hazerswoudse Boys verloren veel persoonlijke duels. Toch kwam Moerkapelle niet tot scoren en kreeg De Ruiter in de 26e minuut juist een grote kans aan de andere kant. Hij liep alleen op de keeper af, maar speelde door zijn snelheid de bal te ver voor zich uit. Ondanks de kans van de Boys volgde opnieuw een betere periode van de thuisploeg en de bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen.

Ook vlak na rust kreeg Moerkapelle direct een goede kans, maar de bal werd naast geschoten door een van de aanvallers. Tien minuten later was het de beurt aan de lichtgeblesseerde Thijs van Wetten. Helaas schoot hij hoog over het doel. Vijf minuten later kreeg Moerkapelle opnieuw een grote kans om te scoren. Een van de aanvallers stond op vijf meter van het doel van Joren van Dijk, maar ook dit keer ging de bal ver over het goal heen. In de 71e minuut kreeg Jeffrey Kastelein een dot van een kans, maar ook hij had het vizier niet op scherp staan en schoot over. Korte tijd later wist Van Dijk met een katachtige redding een doelpunt te verijdelen, waarmee hij zijn groeiende vorm weer eens bewees.

In de slotfase werden de ruimtes tussen de linies bij beide teams groter. Allebei gingen ze voor de volle winst, maar niemand wist uiteindelijk het net te vinden. De Boys moest tevreden zijn met een punt, na een matige wedstrijd gespeeld te hebben. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen Linschoten.