Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Hazerswoudse Boys bijna in dubbele cijfers

Rurh gold artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Er zijn van die dagen dat er vrij veel lukt bij een ploeg. Dat was afgelopen zaterdag aan de orde bij Hazerswoudse Boys, dat op eigen terrein SPV’81 met 9-2 vermorzelde. Na een moeizame fase voor de winterstop lijkt de ploeg van Ed Kluivers weer boven Jan, getuige de zeven vergaarde punten uit drie duels in 2013.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Jeffrey Kastelein had genoten van een middagje uitleven en scoorde twee keer en was een paar keer betrokken in het voortraject van een doelpunt. ,,Het ging ontzettend makkelijk. Weliswaar was de tegenstand ook niet indrukwekkend, maar ze vlogen er wel lekker in. Ik heb ook aardig wat fraaie goals geteld, waarbij Thijs van Wetten zich weer eens wist te onderscheiden. We hebben het kwakkelen wat achter ons gelaten en doen er alles aan om in het restant van de competitie ergens voor te spelen.”

 

Halverwege was het verschil al gemaakt (4-1) en werd al duidelijk dat er een grote uitslag zou kunnen uitrollen. De zwartwitten oogden gretig en lieten na rust gen spaan heel van de nummer twee-na-laatst uit Polsbroek. Voor de pauze scoorden Koen Plaisier op aangeven van Robin de Ruiter en Roy van Leeuwen op een assist van Victor Helmus. Van Wetten en Kastelein scoorden op eigen titel. Binnen een kwartier na rust deed de povere tegenstander iets terug, maar daarna wandelde Hazerswoudse Boys als een olifant over de opponent heen. Van Wetten (2), Leo de Ruiter (2) en nog eens Kastelein tilden de score op naar bijna dubbele cijfers. Kluiverse schreeuwde zijn ploeg in de laatste minuten voort om de tiende te maken, maar die afgang bleef SPV’81 bespaard.

 

Jeffrey KasteleinKastelein speelt al vanaf zijn zeventiende in 1, maar stapte enkel vorig seizoen terug naar het tweede. ,,Ik kon door mijn zware werk niet altijd twee keer trainen en daar was gedoe over met de trainer. Daar had ik gen zin meer in en dus besloot ik er even tussenuit te gaan. Er kwam een nieuwe trainer en dus ook weer nieuwe kansen en ik ben blij dat ik nu weer in het eerste speel. Al helemaal omdat we nu veel meer aan het voetballen zijn. Het ‘gepeer’ trachten we achterwege te laten en alle spelers hebben het veel meer naar hun zin. En voor de supporters is het ook veel leuker om naar te kijken. Een dergelijke uitslag als zaterdag is natuurlijk een uitschieter, maar ondanks de kou viel er veel te genieten en dus beleefde iedereen bij ons een aangename competitiedag.”

 

De komende tijd zal Hazerswoudse Boys het moeten doen zonder Robin de Ruiter, die voor een tijd in het buitenland zal bivakkeren. ,,Een aderlating, maar er staat nog steeds een ploeg die gelooft in zichzelf en de nacompetitie. We zijn blij met onze trainer en het spel dat hij ons laat spelen. Jammer dat hij al weer weggaat, maar dat gaat nu eenmaal zo in de voetballerij. De nieuwe trainer (Manfred van den Bosch, red.) ken ik niet. Ik weet dat hij bij SJZ heeft gezeten, maar dat is het dan ook. Dat is echter voor later zorg. Wij moeten de opgaande lijn zien vast te houden dan kunnen we onszelf misschien belonen met een plek in de nastoot van de competitie.”

Rebel Horeca artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten