HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys met 10 man naar eenvoudige zege tegen Siveo

Hazerswoudse Boys met 10 man naar eenvoudige zege tegen Siveo

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Hazerswoudse Boys heeft in de eerste wedstrijd van de 2e periode eenvoudig drie punten kunnen pakken tegen Siveo ’60. In de eerste helft kwam Hazerswoudse Boys op voorsprong via aanvoerder Thijs van Wetten die een gemakkelijk gegeven penalty wist te verzilveren. Vlak na de 0-1 moest Hazerswoudse Boys met tien man verder door het wegsturen van Arnold Voets. Ook tegen tien man wist Siveo geen gevaar te stichten en was het Leo de Ruiter die Hazerswoudse Boys met twee doelpunten naar een 0-3 overwinning schoot.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de verdronken schaatser in één van de Nieuwkoopse plassen. Na de minuut stilte ging de wedstrijd echt van start en in de beginfase is duidelijk zichtbaar dat de spelers weer even moesten wennen aan het spelen van een wedstrijd na de gedwongen rustperiode. Van beide kanten was de passing erg onzuiver en de bal verdween dan ook regelmatig buiten de lijnen zonder aanwijsbare reden. De onzuiverheid was bij Hazerswoudse Boys iets minder groot dan aan de kant van Siveo en Hazerswoudse Boys kreeg na 2 minuten al een grote kans uit een corner, maar Robin de Ruiter’s schot verdween hoog over het doel.

Na 10 minuten spelen was het diezelfde Robin de Ruiter die na een goede actie op de helft van de tegenstander Thijs van Wetten vrijspeelde aan de zijkant van het strafschopgebied, maar het diagonale schot van Thijs verdween naast het doel.

Een kwartier later wist Siveo voor het eerst voor gevaar te zorgen voor het doel van Hazerswoudse Boys via spits Stef Kuijer. Met een behendige lob werd Joren van Dijk geklopt, maar zijn inzet kon door Robin de Ruiter ruim voor de doellijn worden weggewerkt.  Hazerswoudse Boys begon in die fase zuiverder te passen en wist zo een aantal aardige aanvallen op te zetten. Uit één van die aanvallen kwam Thijs van Wetten na een fraai een-tweetje met Jeffrey Kastelein vrij voor keeper Erik Streng, maar zijn inzet belandde op de paal. Enkele minuten later gaf  de goed fluitende scheidsrechter Jacob Stokman Hazerswoudse Boys een discutabele strafschop na een licht vergrijp op Arnold Voets. Aanvoerder Thijs van Wetten zette het buitenkansje om in een doelpunt, al kreeg keeper Erik Streng nog wel een hand tegen de bal.

Niet veel later moest Hazerswoudse Boys met 10 man verder wanneer Arnold Voets het veld uit werd gestuurd vanwege een natrappende beweging. Het spelbeeld veranderde door de numerieke minderheid van Hazerswoudse Boys niet en de zwartwitten bleven de bovenliggende partij. Zo was er een schietkans van Jeffrey Kastelein vanaf 20 meter waar hij wellicht beter had kunnen afspelen op de geheel vrijstaande Thijs van Wetten. Vlak voor rust creëerde Thijs van Wetten een kans voor zichzelf door zich net over de middellijn te ontdoen van zijn directe tegenstander en met de bal aan de voet op te duiken voor het doel van Siveo, maar opnieuw stond de paal een velddoelpunt in de weg.

Na rust was de intentie van Siveo duidelijk om de defensie van Hazerswoudse Boys meer onder druk te zetten en dit leidde na 5 minuten spelen tot een schot van Marc van Amerongen, maar keeper Joren van Dijk kon zijn inzet eenvoudig onschadelijk maken. Uit de tegenstoot dook plots Jeffrey Kastelein op voor keeper Erik Streng die nog net de hand tegen de bal en voet van Jeffrey kreeg. Ditmaal zag de scheidsrechter geen overtreding in de actie en bleef een penalty achterwege. Na exact een uur spelen draaide Thijs van Wetten zich vrij en probeerde met een schot vanaf 20 meter de keeper van Siveo te verschalken, maar zijn inzet was te zwak. Na de actie liet Thijs zich wisselen voor A1-speler (en neef) Jordi van Wetten die, net als Nick Moerland, zijn debuut maakte in het eerste.

Na een kleine 20 minuten spelen in de 2e helft ontving de van een buitenlandstage teruggekeerde Justin Meijer de bal vlak buiten het zestienmetergebied van Siveo en rommelde zich voorbij 2 verdedigers, waarna Leo de Ruiter de bal handig overnam en doelgericht de trekker overhaalde. De wedstrijd kabbelde daarna wat voort waarbij Siveo het wel probeerde, maar niet kon en Hazerswoudse Boys niet meer hoefde. Pas aan het slot waren er weer enkele kansen te zien via de ingevallen Jordi van Wetten, maar zijn schoten misten nog de benodigde kracht om het de sluitpost lastig te maken. Het slotakkoord was opnieuw voor Leo de Ruiter die zijn tweede treffer maakte na een loepzuivere steekpass van Robin de Ruiter.

Door deze verdiende zege stijgt Hazerswoudse Boys naar de 5e plaats op de ranglijst en gaan ze aan kop in de 2e periode o.b.v. het doelsaldo. Volgende week wordt er in Hazerswoude om 14.30 afgetrapt op het eigen sportpark voor de wedstrijd tegen SPV ’81.