HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys na tumultueus duel bij SVS met lege handen huiswaarts

Hazerswoudse Boys na tumultueus duel bij SVS met lege handen huiswaarts

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag,4B)- De Boys hebben zaterdagmiddag in een wedstrijd met alles erop er eraan verloren van SVS uit Capelle a/d IJssel. Het duel werd ontsierd door 2 discutabele rode kaarten en het wegsturen van trainer Edwin Kluivers. Na een rustand van 2-2 werd er uiteindelijk met  5-3 verloren.

Even over twee werd er afgetrapt onder een aangenaam voorjaarszonnetje waar de trouwe aanhang van de Hazerswoudse Boys al maanden naar verlangde. De Boys startte zoals de laatste maanden vaker het geval is uitstekend. Binnen vijf minuten mocht Jeffrey Kastelein een vrije trap nemen. Kastelein legde de bal perfect bij de tweede paal en daar was Raymond Platteel om deze hard en diagonaal in te koppen (0-1). SVS was niet aangeslagen want binnen een paar minuten mocht de Boys opgelucht adem halen dat een kopbal van één van de voorwaartsen van SVS boven de debuterende Dion Huisman op de lat terecht kwam.

Binnen het kwartier verdubbelde het elftal van Edwin Kluivers de marge, want na weer een vrije trap van Jeffrey Kastelein was het nu een verdediger die, onder druk van de altijd gevaarlijke Raymond Platteel, de bal in eigen doel schoot (0-2). Enkele minuten later was de stand weer gelijk na matig verdedigen bij de zwartwitten. Na dit spectaculaire begin belandde de wedstrijd in rustiger vaarwater, want beide ploegen kregen voor de rust nog maar één kansje. Hessel de Gelder kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te werken en Dion Huisman zag een schot in de korte hoek in het zijnet belanden.

Na de rust was de eerste kans weer voor de Boys; Hessel de Gelder werd mooi weggestuurd door Roy van Leeuwen maar in kansrijke positie raakte hij de bal maar half en hobbelde deze naast. Na een kwartiertje in de tweede helft werd trainer Edwin Kluivers weggestuurd na vermeend beledigen van scheidsrechter Mourabit uit Gouda. Even later kon Dion Huisman zich onderscheiden, want een van dichtbij ingeschoten bal werd door hem vakkundig gestopt. Een minuut later was het toch 3-2, want na een mooie aanval over rechts en een perfecte voorzet kopte de spits van SVS de bal knap over Dion Huisman heen (3-2); de Boys gaf weer een comfortabel lijkende voorsprong weg.

Even daarna ontstond er een onduidelijke situatie waarbij eerst Jeffrey Kastelein en een halve minuut later Mark de Ruiter een rode kaart getoond kregen. De verbazing was groot; zelfs de spelers van SVS keken elkaar verbaasd aan. De Boys waren geneigd het veld af te lopen om even af te koelen en zich te beraden wat te doen. Maar er stond nog een vrije trap op het programma voor SVS en die liet de Leidsman gewoon nemen terwijl de spelers van de Hazerswoudse Boys bij de zijlijn stonden. SVS zag geen noodzaak te wachten en liepen de bal in het lege doel. Na de wedstrijd hebben sommige spelers van SVS zich verontschuldigd voor deze niet zo sportieve actie  (4-2).

De uitspelende ploeg besloot na kort beraad toch verder te spelen maar moest met negen man een   4-2 achterstand zien goed te maken. Dit leek een onmogelijke opgave maar  ruim tien minuten voor tijd was het Victor Helmus die de bal na een voorzet van Hessel de Gelder  via een verdediger  binnenschoot  (4-3). SVS was uiteraard met twee man meer sterker dan de Boys maar Dion Huisman hield met twee knappe reddingen de hoop levend om nog een punt weg te kapen.

In de allerlaatste minuut maakte SVS aan alle twijfel een eind door een lage voorzet onberispelijk binnen te schieten (5-3). Er werd niet meer afgetrapt want de scheidsrechter floot direct af. Zo eindigde een zo rustig en mooi begonnen voetbalmiddag op een vreemde en vervelende manier en hier zal het laatste woord nog niet over gesproken zijn.  Volgende week spelen de Boys thuis tegen Alphia, dat afgelopen zaterdag de gedeeltelijke koppositie kwijt raakte.

Opstelling: Dion Huisman, Justin Meijer, Nick Verhagen, Raymond Platteel , Mark de Ruiter,  Arnold Voets (51. Koen Plaisier) , Jeffrey Kastelein, Hessel de Gelder , Roy van Leeuwen, Leo de Ruiter (85. Pim Dijt), Thijs van Wetten (57. Victor Helmus).

Verslag: Jan Sol