HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys sluit wisselvallig seizoen af met nederlaag

Hazerswoudse Boys sluit wisselvallig seizoen af met nederlaag

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag,4B)- Hazerswoudse Boys heeft de laatste wedstrijd van de competitie verloren van Moerkapelle. In een wedstrijd waar voor beide teams niets meer te winnen viel, was Moerkapelle uiteindelijk de gelukkige winnaar. Voor rust kwam Hazerswoudse Boys nog op voorsprong, maar het lukte de bezoekers deze achterstand na rust om te buigen en de wedstrijd te winnen met 1-2.

Moerkapelle stond voorafgaand aan de wedstrijd op de vierde plaats en kon door te winnen stijgen naar de derde positie in de eindrangschikking. Omdat Moerkapelle al zeker was van de nacompetitie en er voor Hazerswoudse Boys niets meer te halen was, stond er geen druk op de wedstrijd. Dat was ook terug te zien in het spel van beide ploegen, dat erg rommelig oogde. Door de straffe wind, die dwars op het veld stond, was het voor de spelers bovendien extra lastig om goed te combineren.

Het duurde tot de twaalfde minuut tot het eerste doelgevaar ontstond. Harmen Verweij kon op (of over) het randje van buitenspel met de bal richting het doel van Hazerswoudse Boys gaan. Hij vond echter keeper Joren van Dijk op zijn weg, die zijn schot verwerkte tot hoekschop. Die leverde niets op, maar leidde wel een mooie aanval van Hazerswoudse Boys in. Die werd doeltreffend afgerond door Leo de Ruiter, die de bal panklaar gelegd kreeg van Victor Helmus.

Daarna was het ruim twintig minuten wachten op nieuw doelgevaar. Opnieuw kwam dat van De Ruiter, die even buiten het strafschopgebied van Moerkapelle een verdwaalde bal oppikte en zonder gehinderd te worden het zestienmetergebied in kon lopen. Zijn schot miste echter scherpte en verdween langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust was Moerkapelle dreigend in het strafschopgebied van Hazerswoudse Boys, maar opnieuw was keeper Van Dijk de situatie meester.

Na de verplichte rustpauze was het de thuisclub die direct een behoorlijke kans kreeg, toen Helmus zich tussen twee spelers in knap wist vrij te draaien. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied verdween echter rakelings over het doel. Tien minuten later was het Moerkapelle dat de gelijkmaker wist aan te tekenen via invaller Jurn Hoogma, die geheel vrijstaand een voorzet knap inkopte en Van Dijk kansloos liet.

Vijf minuten na de gelijkmaker probeerde aanvoerder Thijs van Wetten Moerkapelle-keeper Matthew Dubbis te verrassen met een geplaatste boogbal vanaf 25 meter, maar zijn inzet verdween net over het doel. Aan de andere kant van het veld werd Hazerswoudse Boys wél verrast toen na een ‘flipperkast-situatie’ de bal plotseling voor de voeten van Remon de Bruin viel. Hij kon zonder verdediger in zijn buurt naar het doel van Hazerswoudse Boys doorlopen en schoot de bal onhoudbaar in de korte hoek en bracht Moerkapelle aan de leiding.

Hazerswoudse Boys probeerde in het restant van de wedstrijd de achterstand ongedaan te maken. Aanvoerder Van Wetten kreeg daarvoor een uitgelezen mogelijkheid, maar hij wist de bal uit een voorzet van De Ruiter van dichtbij niet tussen de palen te krijgen. Even later leek de gelijkmaker dan toch in de maak, toen Roy van Leeuwen met een bekeken boogbal keeper Dubbis probeerde te verschalken, maar hij wist de bal met de vingertoppen tegen de lat te tikken. De in het veld terug stuiterende bal was echter een prooi voor Helmus. Hij wist de bal eenvoudig over de op de grond liggende keeper te koppen, maar ook zijn inzet belandde op de lat, zodat de 1-2 achterstand op het scorebord bleef staan.

Daarna was het Moerkapelle dat het via een aantal afstandsschoten probeerde, maar die verdwenen allemaal naast het doel of in de handen van keeper Van Dijk. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Van Wetten, maar een vrije trap kreeg de aanvaller opnieuw net niet onder de lat, waarna de goed leidende scheidsrechter Van der Plas floot voor het einde van de wedstrijd. Hazerswoudse Boys slaagde er dus niet in om de vertrekkende trainer Edwin Kluivers een passend afscheid te geven in de vorm van een overwinning.