HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys wint overtuigend van titelkandidaat Alphia

Hazerswoudse Boys wint overtuigend van titelkandidaat Alphia

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag,4B)- Op een zonnige zaterdagmiddag heeft de Hazerswoudse Boys het hooggeklasseerde Alphia uit Alphen aan den Rijn  verslagen (2-1). De thuisploeg dwong meer kansen af dan de gasten en was ook feller in de duels; al met al een verdiende overwinning.

Beide ploegen begonnen met een sterk gehavend elftal. Zo miste het elftal van Ted van Berkel zeven man uit de A-selectie, Hazerswoudse Boys had ook veel personele problemen want ook zij misten zes spelers waaronder de eerste twee keepers zodoende maakte de zestien-jarige Patrick van der Reest zijn debuut in het eerste elftal.

De eerste 25 minuten was er niet zoveel te beleven en kabbelde de wedstrijd voort. Uit niets bleek dat Alphia voor de titel streed. De enige kans in deze begin fase was direct raakt. Het was Roy van Leeuwen die Victor Helmus de diepte in stuurde, Helmus maakte zich met een kleine overtreding vrij en legde de bal breed op de inlopende Leo de Ruiter. De aanvaller schoot rustig en zelfverzekerd binnen (1-0). Pas in de laatste tien minuten voor rust ontbrandde de wedstrijdpas echt. Eerst kreeg Victor Helmus een aardige kans maar zijn diagonale schot werd vakkundig gepakt door de Alphense sluitpost Chris van der Zwet, twee tellen later werd Alphia voor het eerst gevaarlijk want na een aanval over links was het Mansour El Bernichi die van dichtbij in het zijnet schoot.

De laatste twee kansen waren weer voor de Hazerswoudse Boys waarvan één hele grote van Leo de Ruiter. Na een stijlvolle actie van Arnold Voets schoot de Ruiter van zeven meter naast. De laatste mogelijkheid was  voor Hessel de Gelder maar zijn inzet, na een steekbal van Thijs van Wetten, ging naast. Twee tellen later floot de goed leidende scheidsrechter Hulters voor de rust en besefte de Boys dat er tegen dit Alphia zeker niet verloren hoefde te worden.

Haz B Alphia resultaatDe tweede helft begon weer zoals de eerste. Na een rustig begin met voor allebei de ploegen een klein kansje zat het vuur weer in tweede gedeelte. In de 67ste minuut was het Roy van Leeuwen die het van grote afstand  probeerde maar zijn geplaatste schot werd stijlvol door Chris van der Zwet uit de hoek getikt.

Een paar minuten later was het Leo de Ruiter die goed doorging over de rechterkant en de bal voorgaf, maar daar was Thijs van Wetten iets te afwachtend om de voorzet tot doelpunt te promoveren. Uit de daaropvolgende corner was het de kopsterke Raymond Platteel die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Bij de volgende hoekschop was het wel raak. Opnieuw was het Raymond Platteel die het duel won, maar dit keer liep hij de bal met zijn heup binnen (2-0).

Alphia richtte zich na deze tegenslag eindelijk op. Na een schot voorlangs en een goede redding van Patrick van der Reest was het oud-gediende Luan Kameri die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na een afvallende bal was het de 43-jarige aanvaller van Alphia die de bal met een prachtige lob in het doel legde (2-1). Daarna nam de Boys het initiatief weer over en met een kopbal van Leo de Ruiter op de paal, een kopbal van Fons van Nierop op de lat en weer niet gretig voor het doel zijn van Thijs van Wetten na een voorzet van Victor Helmus was het duidelijk dat er maar één team was welke deze overwinning verdiende en dat was Hazerswoudse Boys.

In de slotfase kreeg de aanvoerder van Alphia Michel Nolten twee keer geel en kon voortijdig de gang naar de kleedkamer maken. Even over half vijf floot scheidsrechter Hulters af en dropen de Alphense spelers teleurgesteld af wetende dat na deze nederlaag in Hazerswoude het kampioenschap ver weg is.  De komende twee weken spelen de Boys geen competitiewedstrijd en op 10 mei 2013 speelt Hazerswoudse Boys zijn laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen Moerkapelle.

Opstelling: Patrick van Reest, Justin Meijer, Nick Verhagen, Raymond Platteel , Koen Plaisier (46. Fons van Nierop ),  Arnold Voets , Hessel de Gelder , Roy van Leeuwen, Leo de Ruiter, Thijs van Wetten, Victor Helmus (70. Pim Schoonwater).

Verslag: Jan Sol