HomeVoetbalnieuws-leidenEenvoudige winst zaterdagtak Leidsche Boys

Eenvoudige winst zaterdagtak Leidsche Boys

-

ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- Leidsche Boys reisde met een zwaar uitgedunde selectie zaterdag naar Delft. Trainer Henk de Cler moest constateren dat om  diverse redenen zes vaste krachten in Leiden  achterbleven. Leider Hen Noordervliet bleef er rustig onder. ,,Gelukkig hebben we een grote groep jongens, waar we uit kunnen kiezen en de invallers hebben de opengevallen plekken prima ingevuld.”

Voorstopper David de Boer zag dat Leidsche Boys de hele wedstrijd sterker was. ,,In de eerste helft speelden we vooral op de helft van de tegenstander zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. Balverlies van DVC gaf Ismael Housny de gelegenheid de 0-1 aan te tekenen. Onze trainer hoefde in de rust niet veel te zeggen. De rust moesten we bewaren en wachten op de kansen die zeker zouden komen. Dat gebeurde ook.”

,,Lange tijd in de tweede helft domineerden we en uiteindelijk maakte Housny zijn tweede goal. Over en uit zou je zeggen als je zoveel sterker bent, maar tien minuten voor tijd werd het nog benauwd. DVC scoorde een frommelgoal en met een tegenstander, die dan alles op de aanval gooit weet je het nooit.”

De Boer maakte die laatste tien minuten niet mee, omdat hij gewisseld was door Rachid Maatoug. ,,Iedereen heeft recht op speelminuten is de filosofie bij de Boys. Ja, en dan mis je wel eens wat. Ik vond het een zeer verdiende overwining. We staan hoog in de middenmoot en ik hoop dat we nog als vierde kunnen eindigen en aan de nacompetitie kunnen meedoen.” Een ambitieuze uitspraak van David als je bedenkt dat er een gat is van zeven punten. ,,Weet ik, vervolgt De Boer, maar ik wil er wel voor gaan. Je weet nooit hoe het balletje zal rollen.”

Noordervliet was niet tevreden over de wedstrijd. ,,Deze moeten we maar gauw vergeten”, was zijn nuchtere commentaar.  Bij Leidsche Boys ontbraken niet de minste spelers: Khalid Maayad, Leroy Brooks, Faysal Maatouch, Mustafa Ait Blal, Jerry en Gideon Matahelumual. De gebroeders Schilthuizen en tweevoudig doelpuntenmaker namen de Boys echter aan de hand voor de eerste volle buit van 2013.