Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Emrah Kaya (Leidsche Boys, zo): ,,Alles ging zo ongeveer mis”

Mooi artikelbanner
Brasserie Park

ts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Eindelijk werd het zondag en mocht Leidsche Boys het gras opvreten tegen stadsgenoot DoCoS. Er moesten en zouden drie punten achterblijven aan de Vliet. Van die gretigheid kwam niets terecht. De thuisploeg stelde hevig teleur en DoCoS profiteerde dankbaar (3-5). Middenvelder Emrah Kaya begreep er eigenlijk helemaal niets van.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Eerst kwam Richard de Graaf aan het woord, één van de mensen op de bank bij Leidsche Boys. ,,Voor de pauze bakten we er echt helemaal niets van. Geen speler uitgezonderd. Onbegrijpelijk, want we leken er klaar voor. Na de pauze hebben we getracht er nog wat van te maken, maar ik kom niet verder dan het uitdelen van twee voldoendes.”

 

Kaya, die de 0-1 achterstand wegpoetste, kon niet vatten waarom Leidsche Boys zo voor de dag kwam na een doorgaans prima verlopen voorbereiding. ,,Alles ging zo ongeveer mis. Er was geen inzet en beleving en daar moeten wij het veelal van hebben. Hoe kunnen wij nu geklopt worden op inzet? Misschien hebben we onszelf overschat en de tegenstander juist onderschat. Al met al was deze nederlaag terecht, want wij hebben simpelweg gefaald.” Woorden die door De Graaf overigens ook werden uitgesproken.

 

Voor Leidsche Boys bracht Raymond van Es bij 1-3 de spanning wat terug en Robin Holverda herhaalde dat zelfde nog eens bij en stand van 2-4. Meer zat er niet in, temeer omdat DoCoS effectief te werk ging in het verzilveren van kansen. Voor de ploeg van de zijn debuut makende John van Berkel waren Ralf Schiebroek (2), Joshua Overvliet, Alex Aulic en Vladimir Stikic trefzeker.

 

Kaya: ,,We begonnen zo’n beetje slapende. Geen felheid, niks. Dramatischer had onze start nauwelijks kunnen zijn. We waren er echt stellig van overtuigd om vanaf nul te gaan vlammen, maar het was juist DoCoS dat indruk maakte. Eerlijk gezegd zijn zij mij enorm meegevallen. Ze hebben leuke spelers en zijn zes keer beter dan vorig seizoen. Maar dan nog, op deze wijze mogen wij er niet vanaf gaan. Zeker thuis niet. Er waren een hoop mensen en die zullen ook wel geschrokken zijn.”

 

Tegen het einde van het vraaggesprekje klaarde de stemming toch wat op. ,,Je verliest met zijn allen en je wint met zijn allen. Iedereen weet wat er is fout gegaan en dit vraagt om eerherstel. Dat moet dan maar meteen volgende week zondag gebeuren in en tegen Zoetermeer. Daar moeten we onze tanden laten zien. Die hadden vandaag, zo leek het, een vrije dag. Anderzijds; misschien is dit wel goed. Zo’n voorbereiding zegt blijkbaar niks en we weten nu waar we staan. Nog nergens.”

REM artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten