Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Henk de Cler (Leidsche B, za): ,,We kunnen alleen maar sterker worden”

Rurh gold artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- Leidsche Boys heeft j.l. zaterdag maar meteen een visitekaartje afgegeven. Tegen het toch niet misselijke Blauw Zwart met 3-0 gewonnen en de eerste schreden zijn gezet voor een succesvol seizoen. Althans, zo is de verwachting. Zoals bekend streek Tim de Cler neer (zie ook verslag in het Leidsch Dagblad van vandaag) en aan zijn hand moeten de roodwitten in staat worden gesteld de meeste tegenstanders te vloeren.

 

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Broer Henk is één van de mensen op de bank die aanwijzingen geeft, maar dat was tegen de Wassenaarders amper nodig. ,,Dit was een lekkere start. Zo vaak hielden we hier niet de nul in de voorbije jaren en daarbij komt dat dit ook nog eens een geduchte tegenstander was. Ik verwacht hen in elk geval weer in de top van het klassement. Daar zitten ze al jaren bij en zij willen heel graag verhuizen naar de derde klasse. Maar goed, die plannen hebben wij nu ook wel.”

 

Van meet af aan dicteerde Leidsche Boys, hoewel Blauw Zwart aardig mee voetbalde. De doelman van de bezoekers hield zijn ploeg lange tijd in de race, maar was wel kansloos op een schot van Tim de Cler. ,,Die keeper was heel belangrijk voor zijn ploeg. Na de rust viel hij uit en toen bleef er weinig van hen over, zeker na de 2-0. Ze moesten forceren en toen kregen wij echt kans op kans. Met 3-0 kwamen ze er genadig vanaf, maar ik blijf zeggen dat ze toch echt geen slecht team hebben.”

 

Dat heeft Leidsche Boys ook niet, zoveel is duidelijk. ,,Wij gaan alleen maar sterker worden. Houssin Bezzai is er nog niet bij, want die raakte al snel in de voorbereiding geblesseerd. Jerry Matahelumual is op vakantie en dat is ook een topper. Daarnaast speelde Tim duidelijk met de handrem erop, want hij heeft last van zijn rug. Maar goed, dan nog kan hij het spel wel naar zijn hand zetten.”

 

Toch wil Henk niet te vroegtijdig de polonaise lopen. ,,Zeker niet. We hebben vorige week een oefenpot met Lugdunum moeten afzeggen, omdat we zelfs negen spelers misten. We begonnen de aanloop naar het seizoen met twintig man. Als het nu tegenzit, kan je maar zo in de problemen komen. Kijk, gebeuren er hier niet al te gekke dingen dan zijn we tot heel veel in staat. Maar die twintig man was van korte duur.”

 

Naast de Cler waren ook Youssef Mizab en Bilal Karasahin trefzeker in de tweede helft, waarin Tobias Schaafstra inviel. ,,En zo hadden er nog wel meer op het formulier mogen komen, maar met 3-0 mogen we ook best tevreden zijn als starter”, meende Henk die overigens Toine L’Ami tegenkwam aan de kant van Blauw Zwart.

 

Opstelling Leidsche Boys: Wassenaar, Oulgout, J.Schilthuizen, Maayad, S. Schilthuizen, De Cler, Mizab, Ait Blal, Gajadien, Karasahin, Brooks.

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten