Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Kevin Wassenaar loodst Leidsche Boys( za) langs Wassenaar

Rurh gold artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-leidscheboys(Zaterdag,4A)- Leidsche Boys maakt na afgelopen zaterdag deel uit van een kwartet ploegen met zes punten uit twee wedstrijden. De Leidenaren speelden een moeizame pot in en tegen Wassenaar, maar namen de punten (1-2) wel mee naar huis. Na een blanco score bij rust trof Jerry Matahelumual als eerste het net. De thuisploeg kwam langszij, maar Youssef Mizab liet Wassenaar daarna alsnog een keer aftrappen.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner

Weinig spelers kwamen boven het maaiveld uit op het zwaar te bespelen veld. Niet zelden wordt een doelman dan de uitblinker en dat was nu niet anders. Kevin Wassenaar stopte bij 0-0 onder meer een strafschop en dat maakte dat Leidsche Boys ontwaakte en dat er iets meer terechtkwam van het voetbal.

 

Kevin Wassenaar resultaat,,Wanneer je met 1-0 achter komt, bestaat de kans dat het duel een andere wending zou hebben gekregen. Zij zouden dan nog verder terugzakken en zie er dan maar doorheen te komen. Het is altijd prettig voor een keeper om belangrijk te kunnen zijn. Bovenal was dit een wedstrijd die je niet lang bij blijft. Van twee kanten was het heel matig. Ik vond Wassenaar maar een k.tploeg, eerlijk gezegd. Ze speelden irritant en bleven maar kleppen. Het werd om die reden zelfs nog even gestaakt.”

 

Er werd dus ook slecht gevoetbald door Leidsche Boys. Het gemis van Tim de Cler (op bezoek in Cyprus) Sem Schilthuizen (niet getraind), Bilal Karasahin (te laat), Hoessin Bezza (geblesseerd) en Jerry Matahelumual (kan nog geen hele wedstrijd aan) was in de eerste helft voelbaar. Vandaar dat de technische staf besloot om drastisch in te grijpen in de rust. Karasahin kwam voor Dave de Boer, Matahelumual kwam voor zijn broer Gideon en Sem Schilthuizen kwam voor zijn broer in de plaats. Zo werd er meer voetbal gebracht, maar overhouden deed het geen moment omdat het veld fatsoenlijk ballen ook haast onmogelijk maakte.

 

Wassenaar: ,,Het gaat mij te ver om van gestolen punten te spreken, maar we zijn wel goed weggekomen. Wij willen voor de titel gaan en dan mag je bij dit soort tegenstanders niet struikelen. Dus inpakken en wegwezen en weten dat het veel beter moet en kan in de volgende wedstrijd.”

 

De goalie heeft al diverse clubs achter zijn naam staan en verruilde als laatste UDO voor de Boys. ,,Als ze me dat drie jaar geleden zouden hebben voorspeld dan had ik op mijn voorhoofd gewezen. Inmiddels ziet het plaatje er anders uit. Ik was klaar met het zondagvoetbal, hoewel het spelen op zaterdag ook lastig is. Ik werk ’s morgens en moet me echt haasten voor de wedstrijd van de middag. Bij Leidsche Boys weten ze dat en ze doen er niet moeilijk over. Henk Kersten had mij al eens benaderd en nu was het verhaal gewoon goed en besloot ik over te stappen. En ik moet zeggen, het bevalt me tot nu toe uitstekend. De zaakjes hier worden prima geregeld en het zegt ook wel wat dat een vierdeklasser de keuze heeft uit twee keepers. Dat vind je echt niet overal.”

 

Het valt Wassenaar op dat het er serieus aan toe gaat aan de Vliet. ,,Na alle verhalen valt me dat enorm mee. Buitenom het feit dat het heel gezellig is, staat er een groep die er voor wil gaan. Maar het besef is er ook dat we niet zomaar even kampioen worden. Dat is wel het doel, maar de weg naar de derde klasse is nog lang. Het zou voor deze club wel een enorme stap voorwaarts zijn en in die klasse tref je ook vrijwel allemaal gelijkwaardige tegenstanders. Ja, tegen Wassenaar hoeft het niet meer zo nodig wat mij betreft.”

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten