HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys afgeserveerd door 'Leidse Kees'

Leidsche Boys afgeserveerd door ‘Leidse Kees’

-

ts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Het was alleszeggend dat Vlietclub Leidsche Boys afgelopen zondagmiddag pas in de zeventigste minuut voor het eerst de kans kreeg om wat aan de 0-4 achterstand te doen. Die kans werd bovendien op een presenteerblad aangeboden door de centrale verdediger van Kickers’69. Voor de Vlietploeg was en bleef het een waterkoud en weinig memorabel treffen.

Dat de ploeg van trainer Richard de Graaf kort na de al beschreven kans nog twee mogelijkheden kreeg, was vooral te danken aan het gemakzuchtige spel van de tegenstander, die na driekwart wedstrijd al op rozen zat. De teleurgestelde De Graaf: ,,Dit had ik absoluut niet verwacht, maar we speelden vanmiddag bar en bar slecht. Er zat totaal geen rust in het spel, alles ging veel te paniekerig. Misschien is deze nederlaag wel goed en staan we weer met beide benen op de grond.”

Voor zowel Kees de Roode, de Leidse trainer in Leimuidense dienst, alsmede voor trainer De Graaf was de voorbereiding op deze wedstrijd gezien de slechte trainingsmogelijkheden tijdens de verlengde winterstop een open vraag. Het antwoord kwam van de Leimuidenaren, die een kwartier nodig hadden om in hun ritme te komen, terwijl Leidsche Boys de gehele wedstrijd naar het ritme zocht. De thuisclub ontsnapte in de eerste tien minuten al aan een achterstand na het missen van twee riante mogelijkheden van de gasten. Vanaf dat moment was Kickers heer en meester. Het duurde echter tot de dertigste minuut voordat de gasten verdiend op 0-1 kwamen. Na een snelle omschakeling werd doelman Jordi Boutier simpel uitgespeeld.

De 0-2, vijf minuten later, was gezien het betere spel van de bezoekers dikverdiend. De thuisclub kon daar bitter weinig tegenover stellen. Aanvallend kon men geen potten breken, verdedigend was het onzeker en op het middenveld werd te veel met de bal gelopen waardoor het spel geen rust uitstraalde. Kickers-trainer De Roode: ,,We hebben geleerd van de thuiswedstrijd tegen die gasten. In die wedstrijd (4-4, red.) gaven we te veel ruimte weg. Nu was de afspraak om met veel druk naar voren te voetballen, wat zeker in de eerste helft uitstekend lukte.”

De 0-3 in de 43ste minuut was de genadeklap voor de brigade van De Graaf. Toch was het spel van de gasten in de tweede helft een stuk minder. Zeker na de 0-4, waarbij de weifelende doelman Boutier niet vrijuit ging, was het vooral wachten op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Boys-trainer De Graaf: ,,We moeten de moed niet opgeven. Het mag niet zo zijn dat de goede eerste seizoenshelft verloren gaat en dat we ergens onderin eindigen.” De Graaf uitte verder nog forse kritiek op de slechte trainingsopkomst.

Voor Kees de Roode kwam de overwinning als een geschenk: ,,Ik heb mijn gram gehaald. Die gasten hebben het voor mij gedaan. Mijn contract werd door het bestuur niet verlengd en dat is bij mij keihard aangekomen.” De Roode gaf zijn ploeg een compliment voor het goede spel, met name in de eerste helft. Verder voorspelt hij dat zijn ploeg mee gaat doen voor het kampioenschap. Mocht dat uiteindelijk lukken, dan kan hij een lange neus trekken. De doelpunten van de Leimuidenaren kwamen overigens op naam van Joey van den Berg, Gino van der Voort, Wesley Waasdorp en Lars de Rijk.

Selectie Leidsche Boys: Jordy Boutier, Patrick Oomen, Stefan van der Meer, Danny Koolen, Ricardo van der Reijden, Yoska van der Werven Ruigrok, Jacobus Nagtegeller, Gerrie Schoonderwoerd den Bezemer, Emray Kaya, Rob de Wit, Kevin Groenendijk, Rida Mkaddem, Sean Polane, Michael Kerkvliet, Whesley Honsbeek.