Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Richard de Graaf:,, Een plek in de top vijf mogen we best eisen voor Leidsche Boys (zo)”

Mooi artikelbanner
ALV artikelbanner

ts-leidscheboysHongerig. Vol geloof en met snode plannen. Leidsche Boys zondag wil laten zien dat de tijd achter de club ligt om kansloos door de competitie te waggelen. Vorig seizoen werd een start gemaakt met een opmars. Uiteindelijk kreeg de ploeg aan de Vliet een tiende plaats als beloning voor noeste arbeid en her en der keurige resultaten. De score onder aan de streep was 1 uit 1. De lat ligt dit seizoen hoger. Mede veroorzaakt door een vrij indrukwekkende voorbereiding.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Assistent-trainer Richard de Graaf baalt dat hij nog wat nachten moet slapen alvorens de competitie begint. ,,We willen inderdaad dolgraag starten. We willen er staan en wel meteen. Een derby tegen DoCoS. Het zal zeker geen makkie worden, maar we mogen geen excuses hebben. Punten pakken. Tot nu toe zijn we nog ongeslagen na zeven gespeelde wedstrijden. Het zegt me niet alles, maar al wel dat het eerste en tweede sterker zijn geworden. En dan hadden we zeker nog niet eens iedereen aan boord.”

 

Hoe De Graaf de kracht van zijn team moet inschatten, blijft een lastig vraagstuk. ,,Wel denk ik dat als iedereen fit is dat we dan serieus genomen moeten worden. We hebben veel meer keuze, ook op meerdere posities. Blijft staan dat we het moeten afwachten. Dit is een club waar altijd wel wat gebeurt en dat bedoel ik in positieve zin. Er zit hier altijd leven in. Maar als er keuzes zijn voor een trainer, zijn er ook teleurstellingen. Daar moeten spelers ook mee om kunnen gaan. Ik tracht de uitleg te geven en dan hoop je dat ze een keuze begrijpen. De ene wedstrijd vraagt nu eenmaal wat anders dan de andere.”

 

Toch blijft de Graaf niet weg met een voorzichtige voorspelling. ,,Het moet allemaal nog blijken, maar het moet beter kunnen dan de tiende plaats. Ik zeg ook niet dat we zomaar even derde worden, maar op papier moet dit team bij de eerste vijf kunnen eindigen. Dat moet je met deze groep durven uit te spreken. Misschien zelfs wel eisen. Ik schat in dat Zoetermeer, FC Rijnland en UDO ook aardige elftallen hebben. En zo zijn er nog wel een paar. Het vertrouwen is er in elk geval, hoewel we al wel wedstrijden hebben gespeeld waarin we het onszelf te lastig hebben gemaakt. ADS bijvoorbeeld kregen we pas laat eronder door teveel kansen onbenut te laten. Dat kost energie. FC Boshuizen (zaterdag) was ook een wedstrijd die we hadden moeten winnen. Het werd 5-5. In elk geval denk ik dat we met Robin Holverda iemand in huis hebben die heel belangrijk kan worden. Hij scoorde tot nu toe aan de lopende band, al richting de twintig goals.”

 

Naast Holverda versterkte de Boys zich onder meer ook met Raymond van Es van UVS. ,,Voor ons uiteraard ook een belangrijke pion. Hij kampte eerder echter met een blessure en heeft nu nog een ribkneuzing. Vooralsnog hebben we echter genoeg spelers die fit zijn en door omzettingen door te voeren probeer ik spelers ook te prikkelen. In principe hebben we een bredere groep, maar elk seizoen moet je afwachten of je geteisterd wordt door blessures, schorsingen of spelers die veel moeten werken. Afijn, we hebben er met zijn allen veel zin in. Leidsche Boys leeft en we willen graag. Dat willen we zondag meteen laten zien. We moeten gewoon winnen.”

 

Leidsche Boys zag meer spelers komen dan gaan zoals gezegd en als reminder voegt onze redactie de wisselingen toe:

Gekomen: Jefkel van Dijk, Kees Kloots, Marvin Glasbergen, Bjorn Klaassen, Hans Nonkens, Dennis Gordijn, Ferdy Kloots (allen Lugdunum), Robin Holverda en Chris Wassenaar (beide GHC), Raymond van Es (UVS, zo), Mike Harg (Leidsche Boys, zo, lager elftal), Pete Ruddock (Leidsche Boys, za, lager elftal).

Vertrokken: Danny Nachtegeller (gestopt), Wessel Honsbeek en Jordie Boutier (lager elftal).

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten