Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Robin Holverda: ,,Leidsche Boys (zo) heeft openheid en duidelijkheid nodig”

Brasserie VIS artikelbanner
ALV artikelbanner

ts-leidscheboys(Zondag,4A)- Doorgaans staat Leidsche Boys bekend om de gezelligheid, maar dat was gisteren een keer anders. Niet alleen het resultaat, 2-2 tegen Altior, werd als teleurstellend beschouwd. De gemoederen liepen echter ook nog eens hoog op en dus scheen de zon alleen letterlijk boven de Vliet. Een van de hoofdrolspelers was Robin Holverda. Onze redactie sprak met de aanvaller.

 

Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

zo Leidsche Boys 2013 2014 Van esLeidsche Boys was  door Raymond van Es (treffer voor rust, foto)) en Holverda (na de pauze) zelf op 2-0 gekomen en de tweede zege op rij leek in de maak. Zover kwam het niet omdat Altior uiteindelijk ook tweemaal wist te scoren, maar misschien nog wel meer omdat het niet boterde bij de spelers van Leidsche Boys. Holverda geeft tekst en uitleg over de situatie.

 

,,Ik wil niet alle vuile was buiten hangen en bovenal heb ik het beste voor met het team en de club. Ik ben tenslotte niet voor niets bij de Boys gaan voetballen. Maar er moet wel het nodige veranderen  en dan heb ik het mate over openheid en duidelijkheid naar elkaar toe. Er is nu een hoop gezeik en dat kost punten en speelplezier. En voor dat laatste ben ik nou juist hier gaan voetballen.”

 

De vraag is dan waar de schoen wrikt. De zoon van de ex-betaald voetballer Wout Holverda: ,,In de rust was er een akkefietje, waarbij ons keeper witheet werd aan het adres van zijn verdediging. Daar heb ik me ook tegenaan bemoeid, omdat ik denk dat het handiger is om dat apart bespreekbaar te maken. Let wel, ik snap het volledig. We moeten leren van fouten en daarop mag je elkaar aanspreken.”

 

Holverda vervolgend: ,,Ik begreep van de trainer dat enkele spelers tegen mij opkijken omdat ik op een hoger niveau heb gespeeld. Dat vind ik echt lariekoek. Ik ben ook maar een mens en ik moet ook kritisch naar mezelf kijken. Als ik wat zeg wil ik daarmee bewerkstelligen dat spelers tips oppakken. Dat is in hun belang, dat van mij, de trainer en dus de hele ploeg. Tegen Altior hadden we ook gewoon moeten winnen, maar op de een of andere manier sluipt er bij ons angst in en gaan we teruglopen. Daardoor zijn we de 2-0 voorsprong kwijt geraakt. Als we waren blijven voetballen zat er een uitslag van 5-0 in of zo. We hebben tegen GOL Sport laatst ook laten zien dat we er best wel wat van kunnen. Nu gooien we twee punten in de prullenbak en daar baal ik van. Dat heb ik dan vervolgens na afloop laten blijken en dat was niet goed. Er kwam veel emotie bij kijken. Het leek mij wijs om meteen maar naar huis te gaan, maar ik heb nog wel mijn excuses aangeboden.”

 

Al eerder waren er geluiden dat ondanks de goede voorbereiding er een omslag is gekomen en dat het niet zo lekker loopt bij de roodwitten. ,,Zo’n 9-1 nederlaag als tegen Zoetermeer is natuurlijk een afgang, maar dat moeten we maar als een incident zien. Bij GOL Sport leken we kansloos, maar daar hebben we aangetoond met vechtlust terug te kunnen komen. Daarom is het zo jammer dat we nu weer morsen, want dat is nergens voor nodig. We hebben een ploeg die een periode zou kunnen pakken, maar dan moeten er wel een aantal zaken veranderen. Ik ga het voortouw nemen om daar dinsdag over te praten met de trainer en het bestuur. Dit moet niet verder escaleren. En nogmaals: het was fout dat ik uit mijn panty ben gegaan na afloop.”

 

Holverda speelde een paar jaar bij Lugdunum in een lagere klasse, maar wil nu weer vooruit. ,,Dat klopt. En dat kan met Leidsche Boys in mijn ogen. Ik ben 26 dus ik kan nog wel even vooruit. Dat kan hier of elders op een hoger niveau. Maar dat is voor later. Eerst moet de instelling en de mentaliteit veranderen. Ik heb daar mijn ideeën over en die wil ik graag prijsgeven. Dat ei wil ik dinsdag leggen. Ik vind ook dat jongens een tweede kans verdienen. Dat is recent niet bepaald gebeurd en daar heb ik moeite mee. Als jongens als Suarez, Balotelli en Ibrahimovich iets raars hebben gedaan, is het ook niet meteen einde oefening. Laatst hebben we al een keer samen gezeten i.v.m. ontevredenheid bij spelers. Het is niet de bedoeling om er een praatclub van te maken, maar vanaf deze week moet er wel duidelijkheid komen. Ook vanuit de trainers naar de spelersgroep toe. Zij, de trainers,  mogen voor zichzelf opkomen, dat lijkt me niet meer dan normaal.”

 

Uiteindelijk werd het dus 2-2 waarbij Chris Wassenaar in het laatste geval in de fout ging. ,,Juist heel triest voor hem, want hij speelde een prima wedstrijd. Ik wil het echter breder trekken in plaats van met vingertjes te wijzen. Schouders moeten niet worden opgehaald na een onnodige nederlaag of gelijkspel. Dat moet anders, want daar heb ik moeite mee. Of ik nu bij een eersteklasser speel of bij een vierdeklasser.”

 

Opstelling Leidsche Boys: Gordijn, Wassenaar, Koolen, Nachtegeller, Heruer, M’Kaddem, Van Es, Kaya, Van Dijk, Holverda, Groenendijk.

Johlex bouw artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten