HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys pakt een punt tegen koploper UDO

Leidsche Boys pakt een punt tegen koploper UDO

-

ts-leidscheboys(Zondag, 4A)- Afgelopen zondag stond de wedstrijd UDO versus Leidsche Boys op het programma. UDO was vooraf koploper. Na vier wedstrijden gespeeld te hebben behaalde de ploeg uit Oegstgeest het maximum aantal punten. Leidsche Boys is dit seizoen matig begonnen aan het seizoen. Na een uitstekende voorbereiding kreeg het enkele klappen te verduren. Zo werd er met 9-1 verloren van FC Zoetermeer en behaalde het matige resultaten tegen o.a. Rijnland en Altior.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het nog even de vraag of er gespeeld kon worden. Nadat het veld van UDO om 11:30 herkeurd was kregen we het sein dat er gevoetbald kon worden op het mooie complex van UDO.

In de opstelling van Leidsche Boys waren de nodige aanpassingen doorgevoerd door trainer Richard de Graaf. Michael Kerkvliet begon in de spits in plaats van de geschorste Robin Holverda. Daardoor schoof Kevin Groenendijk naar de linkerkant in de 3-mans voorhoede. Op het middenveld was er weer plek voor de teruggekeerde Yoska Ruigrok v/d Werve. Helaas was Raymond van Es nog niet fit. Ook was er plek voor Sean Polane, die normaal in het 2e elftal van Leidsche Boys speelt. Polane mocht tegen Gouderak (beker,red.) 90 minuten meedoen en maakte in die wedstrijd een enorm sterke indruk. Ook Michael Groenendijk mocht opdraven in de opstelling van Leidsche Boys. De ijzersterkte verdediger keert na 3 jaar terug bij Leidsche Boys. Keeper Dennis Gordijn had te maken met een blessure, daardoor mocht Jordy Boutier opdraven in de goal van de Boys.

Een op veel plekken gewijzigde opstelling dus. UDO opende de wedstrijd met veel balbezit. Dit leverde echter weinig kansen op. Leidsche Boys speelde zeer compact en was erg fel in de duels. Daardoor werd UDO eigenlijk afgetroefd door de sterkte verdediging van Leidsche Boys. In de 20e minuut was de eerste grote kans voor UDO een feit. Vanaf ongeveer twintig meter afstand schoot de speler van UDO op de lat. Daarna brak er een saaie fase aan in de wedstrijd. Er werden veel duels uitgevochten waarbij Leidsche Boys de huid duur verkocht door met veel passie en strijd te leveren. Iets wat in de voorgaande duels niet helemaal goed ging. Omstreeks de 40e minuut kreeg UDO de volgende kans. Deze werd gepareerd door Boutier. Leidsche Boys probeerde af en toe met een snelle aanval eruit te komen. Tot echte kansen leidde dit niet. Al met al ging Leidsche Boys met een goed gevoel de rust in.

De tweede helft veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Het schouwspel speelde zich vooral op het middenveld af. Leidsche Boys zakte in om het spel te ontregelen van UDO. De duels werden steeds feller en zo leverde dat aan beide kanten wat prenten op. UDO wist nimmer gevaarlijk te worden en creëerde weinig kansen. Pas een kwartier voor tijd kreeg UDO een grote kans. Dit harde schot werd goed onschadelijk gemaakt door Boutier. De slotfase van de wedstrijd was erg spannend, al creëerden beide ploegen geen kansen meer. Leidsche Boys probeerde het af en toe nog met een afstandschot,  maar had hierin weinig succes. De wedstrijd eindigde in een knap gelijkspel voor de bezoekers van de Vliet.