HomeVoetbalnieuws-leidenNiet alleen de zege telt voor Leidsche Boys (zaterdag)

Niet alleen de zege telt voor Leidsche Boys (zaterdag)

-

(Zaterdag,4A)- De zaterdagtak van Leidsche Boys dendert door. Dit keer werd DOSR een de zegekar gebonden. Bij 6-0 stopte de teller. Toch was de stemming ingetogen aan de Vliet vanwege het overlijden van Jaap Schilthuizen, de vader van Sem en Jaap. Uiteraard speelde het duo niet mee vanwege deze trieste gebeurtenis.

Bij Leidsche Boys ontbraken ook Jerry Matahelumual, Miquel Obregosso Real en Nabil Atif. DOSRkon echter geen vuist maken tegen de Leidenaren. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden vanwegen het overlijden van Schilthuizen senior. Het ‘enfant terrible’van de Leidse Voetbalvelden in de jaren 70 en 80. Dat was een mooi moment dat de ongeveer 200 toeschouwers muisstil waren.

De wedstrijd werd onder de perfecte leiding van de scheidsrechter gespeeld en het was duidelijk dat DOSR naar Leiden was gekomen om zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen en dat lukte in de eerste helft aardig gezien de ruststand (1-0). door een mooie goal Tobias Schaafstra was de maker. Veel was er niet te beleven in de eerste helft. Het spelbeeld was saai te noemen: een aanvallend Leidsche Boys en een verdedigend DOSR.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd, totdat Leidsche Boys iets meer gas gaf en Schaafstra in vrij korte tijd de stand naar 3-0 kon tillen via twee mooie uitgespeelde doelpunten. De koek was nog niet op wat doelpunten aanging, Bilal Karasahin kon via een strafschop de 4-0 op het scorebord schrijven en Leroy Brooks mocht de 5-0 noteren. Het slotakkoord voor deze middag was voor Sandjai Gajadin. Een terechte uitslag waar door DOSR niets op af te dingen was. Winnen was echter bijzaak op deze trieste dag, daags na het wegvallen van een vast gezicht aan de Vliet.