Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Geen makkelijke middag voor LSVV’70 ondanks ruime zege

Geco artikelbanner
ALV artikelbanner

derby days stad(Zaterdag, 4A)- Zonder de afwezige nestor Wim Mugge heeft LSVV’70 drie punten mogen bijschrijven na een 1-4 overwinning op buurman UVS. De studentenploeg blijft zo hopen op de nacompetitie, terwijl de blauwwitten een vrij anoniem bestaan kennen in het lopende seizoen.

 

Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

Volgens LSVV middenvelder Boaz Zoutewelle wees niets er in de rust op dat zijn ploeg met een 1-4 overwinning huiswaarts  kon keren.  ,,We stonden met de rust met 1-0 achter en ik vond ze eerlijk gezegd beter. Ze combineerden lekker en bij ons liep het stroef. Na rust ging ik als linkshalf spelen in plaats van rechtshalf. Verdedigende middenvelder Peter van Diggele ging centraal achterin spelen en Wouter Huisman schoof meer naar voren. Of die wissels beslissend waren? Wie zal het zeggen. Feit is dat we op 1-1 kwamen door Alphert Christina via een handig stiftje. We kregen de indruk dat de koppies bij UVS gelijk gingen hangen. Dat kwam ons vanzelfsprekend goed uit en wij gingen ook beter voetballen.”

 

Freek Jansen kopte ons naar een voorsprong (had de voetballende journalist laatst ook al niet gescoord met een lichaamsdeel dat hij op het veld daarvoor nooit gebruikte om doelpunten mee af te drukken, red.). Niet veel later profiteerde Joppe Gloerich van een keepersfoutje en maakte er 1-3 van. Uiteindelijk werd het 1-4 na een mooie combinatie waarbij Gijs Zimmerman het doelpunt achter zijn naam mocht schrijven. Als je puur let op de uitslag zou je zeggen dat het appeltje eitje voor ons was. Niet waar. Zoals ik al aangaf waren zij de eerste helft beter en het scheelde akelig weinig of ze waren zelfs op een 2-0 voorsprong gekomen. Ik had ons dan niet meer zien terugkomen.”

 

Trainer Wim Mugge heeft zo zijn specifieke problemen met LSVV. Het team bestaat uit studenten en niet iedereen is altijd beschikbaar. In 2013 kon hij meestentijds zijn sterkste elftal op het veld zetten. Dat wil niet zeggen dat iedereen even fit is,  aldus Zoutewelle. ,,Tja, zoals gezegd zijn we een studenten elftal en studenten hebben zo af en toe iets te vieren. Dat heeft wel eens invloed op de lichamelijke gesteldheid. We nemen het voetbal absoluut serieus, maar tegelijkertijd willen we er zoveel mogelijk lol uit peuren. Deze wedstrijd was daar een fraai voorbeeld van te zien. Even voor tijd deelde Arjen Bakker een panna uit, door iemand tussen zijn stokken te spelen dus. Met een grote grijns op zijn gezicht liet hij zich gelijk wisselen. De truc leidde alleen maar tot balverlies en was volstrekt zinloos, maar het was wel leuk. We zijn nog helemaal in de race voor een periodetitel, maar meer nog dan die eervolle titel kijken we uit naar de confrontatie met koploper DoCoS. Die jongens doen het zo goed! Laten we eens zien hoe goed wij dan zijn tegen die gasten.”

 

Charl van Goozen, trainer bij UVS, sprak van ‘weer een teleurstellend resultaat’. ,,In de eerste helft hebben we het goed gedaan, maar kregen we te weinig. Uiteindelijk ga je er dan toch weer af. Het schiet weinig op zo.” Voor de thuisploeg scoorde Bas Menken en keerde Vincent Vergeer verdienstelijk terug na een ribblessure.

Koetshuis de burcht artikelbanner
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten