Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Juichen…een dilemma zaterdag in de Kikkerpolder

Rurh gold artikelbanner
ALV artikelbanner

derby days stadLugdunum speelt komende zaterdag ‘uit’ op eigen terrein tegen LSVV’70, dat volgens de letter der wet thuis speelt. LSVV wordt al wat jaartjes gastvrij behandeld door de kikkers, sinds het vertrek van het flamboyante studentengezelschap bij de Universiteitshallen te Leiden. Vorig seizoen speelden de clubs niet tegen elkaar, maar nu staat voor beide teams dus eigenlijk weer een thuiswedstrijd op het programma.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis

LSVV’70 verloor in de openingswedstrijd van Semper Altius (4-2), in een wedstrijd die naar het oordeel van trainer Wim Mugge gewonnen had kunnen en moeten worden. Mugge had vooral in de eerste helft naar zeer acceptabel voetbal zitten kijken van zijn manschappen. Dat was ook hard nodig, want de by far langstzittende trainer uit de regio had er binnen een maand al flink tabak aan. ,,Op papier, zo waren de verhalen in de zomer, waren we erop vooruit gegaan. Dat vond ik een prettige wetenschap, maar ik heb toen wel direct gesteld dat ik dat eerst moest zien en dan pas zou geloven. En in de maand augustus kreeg ik helaas gelijk. Hele volksstammen waren er niet bij in de beker-en oefenwedstrijden. Kijk, een vakantie is tot daar aan toe. Maar spelers gaven daarnaast tal van andere redenen op om zich af te melden. Alles voor het voetbal in elk geval. Op dat soort momenten vroeg ik mij hardop af wat ik nog deed bij LSVV. Ik stond diverse keren voor Jan Lul en op mijn leeftijd heb je daar geen zin meer in”, mopperde Mugge die daarmee volledig in zijn recht stond.

 

LSVV’70 lijkt ondertussen bewust geworden dat de competitie is begonnen en eindelijk heeft Mugge weer keuze. Mugge: ,,Dat is een stap voorwaarts, maar voorlopig zijn we er nog niet. De meesten hebben een trainingsachterstand en dat bleek afgelopen zaterdag wel. Ik ben dus not amused met de voorbije weken en dat heb ik ze duidelijk gemaakt ook. Ik hoop dat we er snel zullen staan, want anders lopen we niet voor het eerst weer achter de feiten aan in een seizoen.”

 

Lugdunum speelde afgelopen zaterdag daadwerkelijk thuis. Tegen stadsgenoot DoCoS werd het 1-1, mede door een late treffer van de groenwitten. Hennie de Klerk zag veel spelers vertrekken, maar de ploeg lijkt gewonnen te hebben aan homogeniteit.

 

Freek Jansen LSVV resultaatVoor Freek Jansen, hij speelde niet mee tegen Semper omdat hij net die middag terug was van een huwelijksreis, ligt de tweestrijd wellicht het lastigst. Hij weet namelijk niet of hij zaterdag wel of niet moet juichen bij een doelpunt van de Leidse Studenten Voetbal Vereniging. Nu heeft de kreet juichen sowieso een ietwat andere dimensie na de zoveelste volstrekt belachelijke act van onze bondscoach, vorige week opgevoerd met als lijdend onderwerp Wesley Sneijder. Als de kleine middenvelder Seen bal zou afpakken, zou Van Gaal gaan juichen. Iedereen is het er zo ongeveer over eens dat zijn trainerskwaliteiten niet ter discussie staan, maar zijn gedrag wordt met de week stuitender. In zijn ogen verbleken alle wereldleiders bij zijn gezag en bij wat hij te melden heeft. De vragenstellers zijn maar dom en het volk snapt er niets van. Zelden zo’n arrogante kwast meegemaakt. Een ‘bah’ is meer dan op zijn plaats. Afijn, we dwalen af. Freek Jansen, de sympathieke middenvelder/aanvaller en redacteur van VI. Voor hem wordt het zaterdag kiezen hoe om te gaan met gevoelens.

 

Jansen: ,,Die ‘pseudo-vedettes’ hebben onnodig bij Semper verloren, maar het vertrouwen is nog volop aanwezig.  Komende zaterdag de derby van de Kikkerpolder. In de afgelopen twee jaar ben ik met de D1 van Lugdunum kampioen geworden, zit inmiddels als jeugdvoorzitter in het bestuur van Lugdunum…. alleen neem ik het dus zaterdag met mijn grote liefde LSVV op tegen de club waar ik bestuurslid van ben… Wel of niet juichen? Wat zou jij doen? Opvallend is dat ik waarschijnlijk duels zal uitvechten met Nino Poulina, aanvoerder van Lugdunum. Hij is op mijn voorspraak inmiddels trainer van Lugdunum B1. Jeugdtrainers direct tegenover elkaar in het veld. Kan leuk worden….”

 

Een kijkje in de Kikkerpolder is dus op voorhand de moeite waard. Overigens zal Lugdunum de punten graag in eigen huis, daar is ie weer, houden. In het seizoen 2011/2012 pikte LSVV’70 namelijk vijf punten af van de sleuteleigenaar van het complex aan de Oegstgeesterweg. Thuis verloor Lugdunum met 0-1 en ‘uit’ werd het 2-2. Dat jaar daarvoor verloor de Mugge-brigade wel tweemaal (2-0 en 0-2). Hoe dan ook; Jansen heeft het beste voor met LSVV’70 en Lugdunum. Enkel waarschijnlijk niet zaterdagmiddag tussen half drie en kwart over vier.

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner