Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

LSVV’70-Kagia: waxinelichtje, losse tanden en perspectieven

Drankenhandelleiden artikelbanner
Rumling bouw artikel

derby days streek(Zaterdag, 3A)- LSVV’70 heeft de hatelijke nul kunnen wegwerken. Op eigen veld werd geremiseerd met Kagia, waarbij de Lisserbroekers het meest tevreden mochten zijn met het resultaat (1-1). LSVV leek lange tijd op weg naar een zege door een treffer van Neal Petersen, maar wie anders dan Rutger Goudriaan gooide roet in een Leids feestje (1-1).

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel

Allereerst de trainer van Kagia, die bepaald niet vrolijk kon worden van zijn zaterdagmiddag. Hij rekende vooraf op een lastige wedstrijd, maar wel met winnende afloop. ,,Dit is voor mij een verrassende uitslag, ja. En misschien had LSVV wel drie punten mogen krijgen. Dit was van onze kant heel slecht, zeg maar gerust een wanprestatie. Net als tegen BSC’68 gingen we mee met de tegenstander en lieten we ons eigen spel voor wat het is. Ik ben daarnaast allesbehalve tevreden over de mentaliteit.”

 

Jerry Ubink vervolgend: ,,Op zich ging het nog wel in het eerste kwartier. Arjan van der Lans kreeg een grote kans en bij 0-1 hadden we vast een andere wedstrijd gekregen. Na die fase waren wij de controle kwijt en leden we ontzettend veel balverlies. Ik wil het echter niet alleen over Kagia hebben. Het was namelijk zeker ook de verdienste van LSVV. Zij hadden goed in de gaten dat wij de ruimtes niet goed bespeelden en we hadden geen verweer. Sander (Goudriaan, red.) moest ook een paar keer handelend optreden en hun 1-0 kwam zeker niet uit de lucht. Dat gaf hun nog meer energie. Misschien was de 1-1 het enige lichtpuntje. Noem het een waxinelichtje, want voor het overige hebben wij niet laten zien dat we bovenin iets te zoeken hebben op deze manier. Ik hoop dat we volgende week anders kunnen bewijzen tegen Zwammerdam. Dit moet dan maar een vergissing zijn geweest.”

 

LSVV pakte dus een puntje en dat moet de Leidenaren weer wat kleur op de wangen bezorgen, na een zeer moeizame start van de competitie. Naast de tamelijke tevredenheid over het spel zat vooral de schrik erin bij de ploeg van Wim Mugge. Bij het doelpunt van Goudriaan knalden doelman Maarten Metz en verdediger Stijn Kalsbeek namelijk tegen elkaar op. Na een lange verzorging moesten de twee LSVV’ers voor onderzoek naar het ziekenhuis.

 

De doelman over het voorval. ,,Gelukkig lijkt de schade mee te vallen, maar vooral Stijn had het heel slecht. Ik raakte met mijn gebit zijn oogkas in het luchtduel en dat kwam behoorlijk aan. Ik heb drie losse tanden nu en daar zal ik maandag naar laten kijken bij de tandarts. Dat komt wel goed. Stijn had meer last en was bont en blauw.”

 

De van RCL overgekomen sluitpost staat bij LSVV’70 op de lijst als keeper, net als de ‘aangevlogen’ Thomas Waasdorp, die een lange tijd het doel verdedigde van Ter Leede in de hoofdklasse. Dit keer keepte Metz dus tot de botsing. De goalie zag veel lichtpuntjes bij zijn ploeg. ,,We kregen zat schietkansen en konden de tegenstander aardig beteugelen. Jammer dat we die goal nog tegen krijgen, maar zo spelend hebben wij dus echt wel een ploeg die mee moet kunnen in de derde klasse. Het is enkel te hopen dat iedereen inziet dat er meer getraind moet worden. Wim steekt er zijn ziel en zaligheid in en dat moet iedereen zich beseffen. Zo kunnen we ook eens gerichter gaan trainen en dan zijn wij in staat om aan onze puntjes te komen. Aan de gezelligheid ligt het allemaal niet, maar in de derde klasse wordt er wel meer verlangd dan in een klasse lager. Dit geeft in elk geval vertrouwen.”

 

Wim Mugge was het eens met de vorige spreker. ,,Bemoedigend ja. Ik denk dat er zelfs meer in zat, op de eerste fase na dan. Bij 1-0 had Michiel Ebbing de 2-0 op zijn schoen en dan had ik moeten zien of Kagia nog terug was gekomen. Geert Jan Jonk haalde ook nog een keer vol uit op de lat. Al met al scoren we nog te weinig, maar dit biedt weer perspectief en dat was wel broodnodig.”

Koetshuis de burcht artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten