Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

.Korbee: ,,Er mag best ‘ns een prullenbak door de kleedkamer vliegen”

Mooi artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

ts-meerburg(Zondag, 3A)- Zowel MMO als Meerburg pakte vorige week de volle winst. Beide partijen erkenden dat er enig fortuin aan te pas was gekomen, maar wie weet dat nog over pakweg drie maanden? Zondagmiddag troffen de teams elkaar in Hoogmade.

 

Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Trainer Nico van der Salm staat niet bekend om provocerende uitspraken en is voor deze wedstrijd dan ook voorzichtig. ,,MMO is een leuk voetballende ploeg. We hebben in het verleden gemerkt dat het voor ons een heel lastige tegenstander is. Onze groep is enthousiast, de trainingsopkomst is goed en de sfeer uitstekend. We zijn echter nog steeds zoekende naar de vorm die we nodig hebben. De oefenperiode was niet goed en ook over vorige week ben ik niet tevreden. Vandaag is het tijd voor de opgaande lijn.”

 

Die opgaande lijn had Meerburg in de eerste helft zeker te pakken. Er werd bij regelmaat vlot gecombineerd en de kansen bleven niet uit. In de achtste minuut eindigde een prachtige vrije trap van Jelle Korbee op de bovenkant van de lat en bovendien maakte Barry Verboon het de MMO-defensie met regelmaat lastig. Vlak voor rust kwam hij zelfs vrij voor MMO-keeper Arjan Hoogenboom te staan na een prima pass van Thijs Wetten. Verboon twijfelde echter tussen de keeper omspelen of de bal langs hem te schuiven en deze aarzeling gaf de goalie de kans in te grijpen. Op slag van rust viel de bal uit een scrimmage voor de voeten van Verboon, maar gemakkelijk was deze kans niet en de bal ging dan ook over.

 

Bovenstaande wil niet zeggen, dat MMO niet voor het doel van Meerburg verscheen. Doelman Dennis Polanen moest een paar keer ingrijpen bij een kopbal van dichtbij en een harde, lage schuiver van Frank Vlieger.

 

In de rust blijkt Nico van der Salm gematigd tevreden. ,,Zij gebruikten de lange bal meer en wij combineerden over de grond beter. Het is jammer dat we de kansen niet benut hebben. Die hadden we wel degelijk.” Meerburg-uitblinker Jelle Korbee is het volkomen met zijn coach eens. ,,We moesten in de eerste helft zeker een of twee keer scoren. Gebeurde dat, dan zaten we op rozen. Het gebrek aan stootkracht en killersmentaliteit kostte ons de kop. Je ziet dan dat één fout fataal is. Even waren we niet scherp genoeg achterin. We keken elkaar aan met zoiets van ‘Pak jij die bal?’. Dat deden we geen van allen.”MMO-spits Rudolf Bax profiteerde van de buitenkans en passeerde Dennis Polanen door de bal langs hem te tikken.

 

Jelle Korbee resultaat,,Er knakte iets bij ons en we hadden de veerkracht niet om het niveau van de eerste helft te halen”, gaat Korbee (op archieffoto) verder. MMO controleerde de wedstrijd en werd een paar keer gevaarlijk. Tien minuten voor tijd was het over en uit voor Meerburg. De razendsnelle Jeroen Disseldorp wist startend van eigen helft een dieptepass mooi te controleren en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal snoeihard in de bovenhoek. Zo werden de voorspellende woorden van Van der Salm bewaarheid, dat MMO voor Meerburg een heel lastige tegenstander is.

 

Centrale man bij Meerburg Korbee legt de vinger op de zere plek als hij concludeert dat de eindpass en het afronden beter kan en moet. ,,Ik mis in onze jonge ploeg nog een ervaren kracht, die net als ik wat rust kan brengen. Wat ik in alle eerlijkheid ook mis is de pure wil om te winnen. Misschien een generatieverschil, maar ik kan me herinneren dat er bij mij wel eens een prullenbak door de kleedkamer vloog na een nederlaag. Nu controleren jongens hun mobiel op ingekomen berichten. Maar goed, ik ben een oude man van 35.”

 

Volgende week staat voor Meerburg de onvervalste kraker tegen SJZ op het programma. Korbee tot besluit: ,,Jawel, wat mij betreft mag je dat de wedstrijd van het jaar noemen. Het is een match om naar uit te kijken. Ik verwacht een heleboel publiek, strijd en een overwinning van Meerburg.”

 

Voetballiefhebbers van Zoeterwoude (en omstreken), u weet waar u heen moet gaan volgende week zondag.

MMO: Hoogenboom, Van Rijn, Van Goozen, Van Leeuwen (Wong), Van der Star, Vlieger, Bax, Leroy Van Goozen, Tom Disseldorp (Dennis Disseldorp), Bakker, Jeroen Disseldorp,

Meerburg: Polanen, Jeroen Verboon, Van der Meer, Smit (Brandsma), Candido, Van der Voort, Wetten, Korbee, Laan, Barry Verboon (Moerman), De Jong (Paap). Toeschouwers: 204.

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten